במבצע ביקורות ניהול ספרים שערך משרד השומה נתניה נמצאו ליקויים ב- 21% מהעסקים ◄ במקרה אחד, מבקרי המס לא הצליחו להשלים את מלאכת הביקורת משום שבעלת העסק הייתה שרויה בגילופין (שיכורה).
משרד השומה נתניה: 13% מהעסקים באזור לא רשמו תקבולים
משרד השומה נתניה, ברשות המסים בישראל, ערך ביום שני האחרון מבצע ביקורות ניהול ספרים ב- 231 עסקים בענפי המסחר והשירותים, המצויים בתחום השיפוט של המשרד, תוך התמקדות במרכז העיר, השוק העירוני, אתרי בניה ואזור התעשייה. ליקוים נמצאו ב- 21% מהעסקים המבוקרים, ב- 13% מהם לא נרשמו תקבולים או לא נוהלו ספרים.
במהלך המבצע, לצד ביקורות ניהול ספרים, בדקו המבקרים ליקויים נוספים של בעלי העסקים, כגון: חובות לרשות המסים, אי הגשת דוחות וכיו”ב. כמו-כן, נמסרו מכתבי התראה לנישומים, מכתבים הקוראים להם להסיר את המחדלים.
כהכנה למבצע אותרו עסקים מענפים שנבחרו ע”י המחלקה הכלכלית ברשות וכן עסקים שהיה מידע מוקדם לגביהם. נערכו קניות ביקורת מקדימות ב- 50 עסקים.
הפעילות שנערכה על ידי משרד השומה נתניה הינה חלק ממבצע ארצי שעורכת רשות המסים לאיתור מעלימי מס. המבצע הארצי יארך כארבעה חודשים, במהלכם תהיה נוכחות מאסיבית בשטח של עובדי הרשות.
יהודה נסרדישי
לדברי יהודה נסרדישי, מנהל רשות המסים, בתקופה בה חלה האטה במשק, במקביל לצעדים בהם נוקטת הרשות להקל את מצוקת האשראי של המשלמים את מיסיהם כדין, יש חשיבות מרבית להגברת ההרתעה תוך הכבדת היד על המשתמטים מתשלום מסים כחוק.
אירועים בולטים:
• “החבר המעדכן” – בעסק להמרת כספים נמצאו תקבולים בסך 631,805 ₪ שלא נרשמו בספרים. לדברי בעל העסק, הוא אינו מתמצא בעבודת המחשב ולכן מדי פעם מגיע חברו לעדכן את הנתונים.
• “הקופה שאינה רושמת” – במסעדה במרכז העיר נמצאה קופה רושמת אולם ללא סרט פנימי.
• “הביקורת שלא הושלמה” – מבקרי המס לא הצליחו להשלים את מלאכת הביקורת משום שבעלת העסק הייתה שרויה בגילופין (שיכורה).
Add Comment