חברי הלובי החקלאי והנהלת ההתאחדות החליטו לדחות החלטת מועצת רשות המים ולנקוט צעדי מחאה, תוך קריאה לשר החקלאות וממשלת ישראל להגיע להסכמות עם החקלאים. צעד המחאה הראשון הוא החזרת הודעות ההקצאה העומדות להתקבל מרשות המים מיד עם קבלתן.
התאחדות חקלאי ישראל: אין פיצוי כספי – אין קיצוץ במים
חברי הלובי החקלאי של הכנסת, בראשות ח”כ אבשלום וילן, ערכו אמש (רביעי), ישיבה דחופה עם הנהלת התאחדות חקלאי ישראל בעקבות החלטת יו”ר רשות המים בדבר קיצוץ נוסף ושרירותי של 100 מיליון מ”ק מים לחקלאות, מעבר לקיצוץ שהחקלאות כבר ספגה בשנת 2008.
הצעד חסר התקדים בהיקפו ובהשלכות מרחיקות הלכת שיש לו על החקלאות וההתיישבות בישראל, ננקט ללא עריכת דיון ממצה עם החקלאים על הדרכים למזעור הנזקים והסכמה על “פיצוי הולם לחקלאים” הניזוקים.
חברי הלובי החקלאי והנהלת ההתאחדות, החליטו לדחות את החלטת מועצת רשות המים, עד אשר יוזמנו נציגי החקלאים לדיון ענייני שמטרתו מניעת נזקים בלתי הפיכים לחקלאות ברחבי הארץ. הלובי החקלאי קורא לממשלה לגבש את מתווה הפיצוי הנדרש בשיתוף עם נציגות החקלאים.
חברי הלובי, קראו לממשלה לעמוד בתוכניותיה לזירוז הקמת מפעלי ההתפלה, כמו גם השבת מי קולחין לחקלאות. מכיוון שגם אם הממשלה תעמוד בתוכניות הגברת אספקת המים שהיא גיבשה אך לאחרונה, מצוקת המים המועמדים לרשות החקלאות השנה, עלולים להמיט נזקים בלתי הפיכים.
לכן, מהות הפיתרון, צריך שיישא אופי של “גישור” על פני זמן של המשבר הנוכחי, ממנו החקלאות תוכל להתאושש ולהמשיך לייצר את מלוא פוטנציאל התפוקה שלה, ולהמשיך ולהוות מקור פרנסה ראוי לעוסקים בה.
עד שתתקבל החלטה על פיצוי הולם לחקלאים, ולמרות ההבנה של קיום משבר במשק המים, הוחלט על צעדי מחאה, תוך קריאה לשר החקלאות וממשלת ישראל להגיע להסכמות עם החקלאים. צעד המחאה הראשון הוא החזרת הודעות ההקצאה העומדות להתקבל מ-רשות המים מיד עם קבלתן.
בישיבה, גם הוחלט להקים מטה פעולה בהתאחדות חקלאי ישראל שמתפקידו יהיה לתאם את פעולות השטח שיידרשו לצורך המאבק.
ח”כ אבשלום וילן, אמר; “יש לפעול לקיום פגישה דחופה אצל ראש הממשלה על מנת להכריע בנושא, כפי שנעשה בתחום ההשכלה הגבוהה. מדובר בנושא לאומי ולכן, דרושה התערבות של ראש הממשלה. אין מנוס ממאבק בכל המישורים בלוח זמנים קצר”.
ח”כ אורית נוקד, אמרה, כי כבר לפני שבועיים, היא פנתה במכתב דחוף אל ראש הממשלה והציגה בפניו את ההשלכות הקשות של הקיצוץ על החקלאות. בתשובה הובטח לה שהנושא יעלה לדיון בממשלה בזמן הקרוב.
ח”כ ישראל חסון, אמר, כי; “יתכן שלא יהיה מנוס מביצוע הקיצוץ החריף בחקלאות בשל מצב משק המים – אבל לא יתכן להותיר את החקלאים ללא פיצוי על הנזקים”.
Add Comment