מסחר | תעשייה

חברת הייעוץ “מרטינס הופמן” – תחליף את מכון התקנים ותשמש מעתה כמנהלת רישום קבלן מוכר

0
0

לאחר שהחשב הכללי ביטל את הפטור שניתן למכון התקנים לביצוע רישום מאגר קבלנים ◄ נשיא איגוד לשכות המסחר: הישג להגברת השתתפות עסקים קטנים ובינוניים במכרזים ממשלתיים. הדבר יחזק העסקים הקטנים והבינוניים ויאפשר תחרות הוגנת, הגברת התחרות והורדת המחירים
חברת הייעוץ
נשיא איגוד לשכות המסחר” ]חברת הייעוץ “מרטינס הופמן” – תחליף את מכון התקנים ותשמש מעתה כמנהלת רישום קבלן מוכר

בימים אלו מתממשת התחייבותו מלפני שנה וחצי של החשב הכללי לשעבר, ד”ר ירון זליכה, לנשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, לבטל את הפטור שניתן למכון התקנים בביצוע רישום מאגר קבלנים. המכרז אכן התקיים ונבחרה זוכה- חברת הייעוץ “מרטינס הופמן” – שתחליף את מכון התקנים ותשמש מעתה כמנהלת רישום קבלן מוכר.

כזכור, פנה אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר, בנושא זה לד”ר ירון זליכה, טרם שסיים תפקידו כ-חשב הכללי, ודרש לבטל את הפטור ממכרז שהוענק ל-מכון התקנים, שכן הפטור נעדר כל הצדקה עניינית, ומעניק העדפה לגוף ממלכתי בעל מעמד מונופוליסטי במשק על פני גופים במגזר העסקי.

זליכה: הזיכיון שהעניקה המדינה למכון התקנים כוח מונופוליסטי כלפי הקבלנים

זליכה, קיבל את עמדתו של לין, והודיע על כך במאי 2007; “מניתוח התקשרות הממשלה עם מכון התקנים הישראלי, עולה, כי הזיכיון שמעניקה המדינה למכון, ללא מכרז, מעניק לו כוח מונופוליסטי כלפי הקבלנים”.

עם היוודע תוצאות המכרז, בירך לין על המהלך ואמר, כי; “ביצוע העבודה ללא מתן פטור תחזק את העסקים הקטנים והבינוניים ותאפשר תחרות הוגנת, הגברת התחרות, הורדת המחירים, קיצור זמן הרישום וכן תמנע מצב של אפליה בין קבלנים. עתה נותר לצפות שהעברת מסד הנתונים ממכון התקנים לחברה הזוכה תתבצע במהירות וללא סחבת”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן