חקלאות ישראל

מחקר: פטריית המיקוריזה תחסוך במים של גידולי הפלפל האורגני בתחנת יאיר בערבה

0
0

הפטרייה עוזרת לצמח להתקיים בתנאים בהם כמות המים והדשן לא מספיקות, ע”י החשת הולכת המים בצמח, והקטנת צריכת המים שלו עד כדי שליש, מבלי לפגוע בכמות היבול ◄ הגידולים והממצאים יוצגו בתערוכה החקלאית של מו”פ ערבה תיכונה וצפונית 4-5 בפברואר בחצבה
מחקר: פטריית המיקוריזה תחסוך במים של גידולי הפלפל האורגני בתחנת יאיר בערבה
מחקר פטריית המיקוריזה תחסוך במים של גידולי הפלפל האורגני-בתחנת יאיר בערבה

מחקר של מו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית והמחקר החקלאי, חושף, כי השימוש בפטריית המיקוריזה – Mycorrhiza בגידול פלפלים בתנאים קשים, מביא לחיסכון של 2/3 מים בגידול הצמח. אילון גדיאל, מנכ”ל מו”פ ערבה תיכונה וצפונית, אומר, כי; “המחסור ההולך וגדל במצאי המים בערבה, הירידה המתמשכת באיכות המים והמצב הכלל עולמי של מדבור (40% מהעולם שרוי במצב של מדבור) הביאו למחקרים רבים הנוגעים בחסכון במים במו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית בשיתוף המנהל החקלאי-מכון וולקני, בתחום גידולי הירקות”.

כחלק מהמחקרים נבדקה הסימביוזה (יחסי-הגומלין) השכיחה בטבע בין פטריית המיקוריזה, לבין שורשי צמחים עילאיים, התורמת לשיפור הזנת הצמח וגדילתו, ובדיקת השפעת פטריית המיקוריזה על התמודדות צמחי הפלפל עם מצוקת המים ומליחות במים.

בפן הכלכלי, נראה, כי ניתן להגדיל את הפדיון, עקב הוספת המיקוריזה והגדלת היבול בסך של כ- 315 אלף שקלים בתמורה להשקעה של 6,700 שקלים למשק פלפל ממוצע המשתרע על 45 דונם.

ממצאי המחקר, הראו, כי פטריות הקרקע חודרות לרקמת השורש של הצמח ויוצרות מיקוריזה – Mycorrhiza (בלטינית: מיקו -פטריה, ריזה – שורש). קורי הפטרייה גדלים בתוך שורשי הצמח וגם מחוצה להם ותורמים לגידולו ולהתפתחותו של הצמח: המיקוריזה מגדילה את שטח פני השורש ומשפרת בכך את תהליכי הקליטה של המים ושל מינרלים וחומרים מומסים בצמח.

חממות בערבה תיכונה וצפונית

בעוד הצמח מעניק לפטרייה פחמן, מפרקת הפטרייה בקרקע חומרים אנ-אורגניים והופכת אותם זמינים לצמח. הפטרייה עוזרת לצמח להתקיים בתנאים בהם כמות המים והדשן לא מספיקות, על ידי החשת הולכת המים בצמח, בעזרת הקטנת צריכת המים שלו עד כדי שליש, מבלי לפגוע בכמות היבול (מה שיכול לגרום לחסכון משמעותי במים בחבל ארץ כמו הערבה, שרוב תוצרתו מופנית ליצוא ומקורות המים שלו מידלדלים) ועל ידי הגברת העמידות של הצמח בתנאי יובש ובקרקע מלוחה מאד.

במו”פ ערבה תיכונה וצפונית שב-חצבה, נבחנו גידולי פלפל, שטופל בפטריית המיקוריזה בגידול אורגני ועל קרקע ללא קומפוסט ונמצא שיפור רב בהתפתחות ובניבה של צמחים מיקוריטיים שנראו מפותחים ללא קשר למנת המים שקיבלו, אך המחקר מתאים גם לפלפלים שאינם אורגניים לחלוטין.

מחקרים חדשניים, חידושים טכנולוגיים בתחום החקלאות, זנים חדשים של ירקות, פרחים, תבלינים ועוד, יוצגו בתערוכה החקלאית של מו”פ ערבה תיכונה וצפונית, ב-תחנת יאיר בחצבה, בתאריכים: 4-5 בפברואר 2009, התערוכה החקלאית הגדולה שתשתרע על עשרות דונמים. הכניסה חופשית.

פרטים והרשמה לסיורים, ניתן לתאם בטלפון: 08-6592250, או באתר האינטרנט: ” תחנת יאיר – מו”פ ערבה תיכונה וצפונית”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן