מנדלביץ’ הקים ברוסיה ארגון יהודי מחתרתי שעסק בלימודי עברית ויהדות. בשנת 70 היה שותף לניסיון נועז לחטוף מטוס קטן משדה תעופה שעל-יד פטרבורג כחלק מהמאבק נגד ברית המועצות. הוא נידון למאסר-עולם.
אסיר ציון יוסף מנדלביץ’, מצטרף למפלגת ארץ ישראל שלנו
אסיר ציון יוסף מנדלביץ’, החליט להצטרף למפלגת “ארץ ישראל שלנו”, מפלגה יהודית מאוחדת לשלימות התורה העם והארץ, לקראת הבחירות לכנסת. ראשי תנועת “ארץ ישראל שלנו”, ברכו על הצטרפותו של יוסף מנדלביץ’, הידוע כאיש מסירות הנפש הלוחם למען שלימותה של ארץ ישראל וערכי היהדות ורבבות מצפים לראותו בעמדת ההנהגה במדינת ישראל.
מנדלביץ’, מסר את נפשו למען עם וארץ ישראל עוד בברית המועצות. אסיר ציון מנדלביץ’ הקים ברוסיה ארגון יהודי מחתרתי שעסק בלימודי עברית ויהדות. בשנת 1970, היה שותף לניסיון נועז לחטוף מטוס קטן משדה תעופה שעל-יד פטרבורג כחלק מהמאבק נגד ברית המועצות. הוא נידון למאסר-עולם.
מאסרו של יוסף הופחת לשתים-עשרה שנים במחנה סגור בהרי אוראל. בגלל שמירת מצוות, נשפט במחנה לשלוש שנות מאסר בתנאים מחמירים.
בכלא פגש לראשונה את נתן שרנסקי. בשנת ’81 נלקח מנדלביץ’ למרכז הק-ג-ב במוסקווה. שם הודיעו לו, כי איננו ראוי עוד לשאת אזרחות רוסית וכי יגורש מהמדינה.
הצטרפותו של יוסף מנדלביץ’ לתנועת ’ארץ ישראל שלנו’, גורמת להתעוררות רבה בקרב הציבור הרחב המצפה למנהיגות אמת וערכית שתנהיג את המדינה.