מגדלי הדגים נערכים לחורף ומעבירים דגי האמנון לבריכות חמימות כדי להגן עליהם מפני הקור הצפוי ◄ הדגים גדלים בבריכות באזור עמק בית שאן ובחורף סובלים מאוד מהקור. כדי להקל על סבלם ולמנוע מותם, הם מועברים לבריכות קטנות אליהן מוזרמים מי מעיינות חמימים
משרד החקלאות מציג: גם דגי האמנון לובשים סוודר בחורף
החל מהיום (שלישי) ובמהלך השבועות הקרובים צפויים מגדלי דגי האמנון בישראל “להכין דגיהם לחורף”. מה המשמעות? עם ירידת הטמפרטורות נוטים דגי האמנון לסבול מהקור ועל מנת לשמור עליהם ולהמשיך לגדלם, נדרשים מגדלי הדגים להעבירם לבריכות קטנות מהרגיל, שבהן טמפרטורת המים גבוהה יותר.
אזור עמק בית שאן מהווה את אזור הגידול העיקרי של דגי אמנון המספק למעלה מ-70% מהדגים הטריים בישראל. הדגים מגודלים שם במשך שתי עונות קיץ. בעונת הקיץ הראשונה גדלים הדגים לכדי גודל של 100-50 גרם ובעונת הקיץ השנייה הם כבר מגודלים לגודל של שיווק העומד על 800-400 גרם.
בעונת החורף, כאמור, מועברים הדגים לבריכות קטנות יותר וחמימות ותוך כדי ההעברה הם ממוינים לגדלים אחידים, באמצעות מיכון חקלאי מתקדם. המיון מסייע להתאים לדגים תנאי הישרדות נאותים לעבור את החורף, וכן למיינם לגדלים לקראת שיווק.
בימים אלו, מועברים הדגים לבריכות הקטנות, שאליהן מוזרמים מי המעיינות החמימים ובסיום החורף יועברו הדגים בחזרה אל הבריכות הגדולות. מי המעיינות המוזרמים לאורך כל החורף אל הבריכות הקטנות מועברים, באמצעות צינורות מחברים, מהבריכות הקטנות לגדולות וכך נוצר מחדש מאגר מים הממתין לדגים בבריכות הגדולות, כשישובו מהחימום החורפי.
דגי האמנון הוכנסו לממשק הגידול בישראל בסוף שנות ה- 60. עד אז שלט בשוק זה דג הקרפיון. לאורך השנים הגדיל דג האמנון את דריסת רגלו בישראל והיום מדובר בגידול העיקרי של חקלאות המים בישראל, העומד על כ- 8,000 טון דגים המשווקים מדי שנה בישראל.
בשר דג האמנון הינו בריא ודל שומן, כיאה ל”דגי המדגה” המצטיינים ברמת שומן נמוכה. מרבית הדגים המגודלים בבריכות בישראל משווקים טריים, וידועים כבעלי איכות גבוהה יותר לעומת דגים קפואים.
Add Comment