בעקבות פעילות החקלאים החלה תופעת “יוממות” בקרב העגורים – ישנים באגמון החולה ויוצאים לאכול במשך היום באזורים אחרים בצפון ◄זמיר כרמי, מרכז גידולי השדה ב-עמק החולה, אמר שהיעד של החקלאים הוא להגיע ל-15-10 אלף עגורים שישהו במשך כל החורף בעמק
פרויקט העגורים בעמק החולה יצא לדרך: יעד החקלאים 15-10 אלף עגורים שישארו לחורף
הפרויקט המשותף להסדרת שהות העגורים בחורף בעמק החולה, יצא לדרך לאחר חודשים ארוכים של מחלוקות ועימותים בין חקלאי העמק לבין הגופים השותפים בפרויקט. על פי ההסדר תמשך בשבועות הקרובים פעילות מוסכמת ומוסדרת לעידוד העגורים להמשיך במעופם לדרום.
פעילות זו, ניתן לבצע רק עד הימים האחרונים של חודש דצמבר. לאחר מכן, נסגר “חלון ההזדמנויות”, עונת הנדידה נגמרת והעגורים נשארים לכל החורף בנקודה בה הם שוהים. במועד זה תתחיל האכלה מסודרת של העגורים, כדי שלא יזדקקו לסעוד את ליבם בשדות החקלאים.
זמיר כרמי, מרכז גידולי השדה ב-עמק החולה, אמר שהיעד של החקלאים הוא להגיע ל-15-10 אלף עגורים שישהו במשך כל החורף בעמק. זה היקף שאנחנו מסוגלים לעמוד בו בשילוב עם האכלה מסודרת. אנחנו שבעי רצון מהסיכומים ומכך שהמאבק שנקלענו לכך הסתיים.
על פי ההסדר, ישתתפו החקלאים במימון האכלת העגורים יחד עם הקרן הקיימת לישראל המועצה האזורית גליל עליון והשותפים האחרים. בנוסף, אגמון החולה יגבה מהמבקרים דמי השתתפות סמליים שיופנו כולם לטובת הפרויקט. במידה והפרויקט יקלע לגרעון הוא יתחלק בצורה שווה בין כל הגופים השותפים ולא יפול רק על כתפי החקלאים כפי שקרה בשנה שעברה.
הפרויקט, ילווה בכל שלביו על ידי צוות מקצועי משותף המורכב מכל שותפי הפרויקט: החקלאים, הקרן הקיימת לישראל, החברה להגנת הטבע, המועצה האזורית גליל עליון, תיירות אגמון החולה ו-רשות הטבע והגנים.
בעקבות פעילות החקלאים להרחקת העגורים מהעמק החלה תופעה חדשה של “יוממות”. העגורים מבלים את הלילה באגמון החולה בשל ההגנה שהם מקבלים מהמים הרדודים אך במשך היום הם נודדים לשדות מרוחקים ברמת הגולן ובעמקי הצפון ואוכלים מכל טוב עד לשעות אחר הצהריים. הערכה היא, כי עם תחילת ההאכלה צפויה תופעה זו להיפסק.
Add Comment