ראש הממשלה, שאימץ את עמדת נגיד בנק ישראל לגבי התחלה מיידית של התוכנית – בניגוד לעמדת האוצר: “נגן באופן מיידי על בעלי חיסכון פנסיוני עד 1.25 מיליון שקל” ◄ עופר עיני יו”ר ההסתדרות: אני מברך את ראש הממשלה
ראש הממשלה: המדינה תפרוס רשת ביטחון לחוסכים פנסיוניים בני 57 ומעלה
ראש הממשלה אהוד אולמרט, הכריז הערב (שני) במסיבת עיתונאים בעיר ירושלים, בהשתתפות שר האוצר רוני בר און וראש המועצה הכלכלית-חברתית, פרופ’ מנואל טרכטנברג, מנכ”ל משרד האוצר ירום אריאב והמשנה לנגיד בנק ישראל צביקה אקשטיין – כי המדינה תפרוס “רשת ביטחון” לחוסכים פנסיוניים בני 57 ומעלה.
מהחלטת אהוד אולמרט ראש הממשלה, עולה, הוא קיבל את עמדת סטנלי פישר נגיד בנק ישראל להתחלה מיידית של התוכנית – בניגוד לעמדת האוצר, כך שההגנה על “החיסכון הפנסיוני” תיעשה אוטומטית לגבי הפסדים החל מ-30 בנובמבר ותינתן לבעלי חיסכון של עד 1.25 מיליון שקלים, יבוטח סכום של 750 אלף שקלים. מחיסכון של 1.25 מיליון שקלים עד 1.5 מיליון שקלים, יבוטח סכום של 600 אלף שקלים.
ההחלטה על “רשת הביטחון”, התקבלה בעקבות דיונים רבים שקיים צוות הכלכלנים הבכיר של האוצר, בנק ישראל ו-המועצה הלאומית לכלכלה.
הצוות, הוקם על פי המלצת אהוד אולמרט ראש הממשלה, דבר שגרר עימות בינו לבין רוני בר און שר האוצר וצוות משרדו בנושא “רשת הביטחון”.
עופר עיני
כזכור, בשבוע שעבר, “פוצץ”, הדיון בוועדת הכספים של הכנסת באשר לתוכנית האוצר ל”האצת המשק”. זאת בשל אי הסכמה בין האוצר לבין חברי הכנסת ונציגי ההסתדרות.
יו”ר הוועדה ח”כ אבישי ברוורמן (סיעת העבודה), סירב להעלות את התכנית להצבעה עד שמשרד האוצר, יבהיר מה יעלה בגורל “רשת הביטחון” לקרנות הפנסיה ולקופות הגמל.
עופר עיני יו”ר ההסתדרות הגיב הערב (ב’) להודעת ראש הממשלה על רשת הביטחון הפנסיונית; “אני מברך את ראש הממשלה כי למרות ההתעקשות הבלתי מובנת של שר האוצר, גילה מנהיגות בשעת משבר קשה למשק והצליח לגבש רשת ביטחון שתופעל באופן מיידי”.
יו”ר ההסתדרות, הזדרז לצנן את האופטימיות כשמסר שבכוונתו להיפגש עם ראש הממשלה כבר ביום רביעי, הקרוב, כדי ללמוד את כל פרטי התוכנית.
אוריאל לין
אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיב על ההחלטה לרשת הביטחון לחסכון הפנסיוני שהציג ראש הממשלה; “טוב שסוף סוף הגיעו להסכמה באשר לעומק ולהיקף הביטחון הפנסיוני.
בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה, יש הכרח להגיע להסכמה ולפשרה, כאשר מעורבותו של אהוד אולמרט ראש הממשלה היא לגיטימית.
לאחר שנושא “רשת הביטחון” מוסר מסדר היום, ניתן לחזור ולעסוק בהשלמת תוכניות משרד האוצר להגדלת מצאי האשראי למגזר העסקי, ל”האצת המשק” ולטיפול בכלכלה הריאלית.
והחשוב ביותר טיפול דחוף ומיידי במצוקותיהם של העסקים הקטנים והבינוניים. אני גם בטוח שההחלטות שהתקבלו והוצגו היום, התקבלו עניינית ולא תחת איום של שביתה” – סיכם נשיא איגוד לשכות המסחר.