לדברי יוסי פרידמן, מנכ”ל בית הבד של ארץ גשור: שמן זית מסייע בהפחתת רמות הטריגליצרידים (שומנים) בדם ◄ שמן זית מסייע לספיגת הסידן והמינראלים בגוף ◄ שמן זית מכיל כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) ולכן מעכב את הזדקנות העור
לקראת החנוכה ובכלל: שמן זית – פח של שמן בריאות
לטעם המופלא ולארומה המשובחת של שמן הזית* אין תחליף, וההנאה ממנו גם לא תותיר אותנו עם נקיפות מצפון, המגיעות פעמים רבות כ”עיסקת חבילה” מצערת לאחר התענגות קולינארית: שמן הזית ניחן, לשמחתנו, ברפרטואר מרשים ומעודד של סגולות בריאותיות, אשר זכו להכרה כבר בימי קדם, אז נחשב שמן הזית לסמל אצולה של ממש.
כך למשל, “שמן ארץ גשור” מקיבוץ גשור בדרום רמת הגולן, המייצר שמן זני בשיטות גידול קפדניות בהשראת תחום גידול הענבים ליין. כך עונה השמן לצורך הגובר במוצרי שמן זית זני איכותי ובריא, המותאם בשלמות לצורכי המטבח אנין הטעם.
לדברי יוסי פרידמן, מנכ”ל בית הבד של “ארץ גשור”, מבין סגולותיו של שמן הזית ניתן למנות;
• שמן זית מסייע בהפחתת רמות הטריגליצרידים (שומנים) בדם.
• שמן זית מסייע לספיגת הסידן והמינראלים בגוף.
• שמן זית מכיל כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) ולכן מעכב את הזדקנות העור.
• שמן הזית בריא במיוחד לנשים בהריון ולנשים מיניקות, מכיוון שהוא מכיל “מנת בריאות” של ויטמין E.
• שמן הזית מסייע בהפחתת חומציות הקיבה, מגן מפני כיבי קיבה ובאופן כללי תורם לתקינות פעילות המעיים.
• הרכיבים הפעילים בשמן הזית פועלים יחדיו בסינרגיה ומפחיתים את הסיכון לחלות במחלות; לב, אסטמה, סוכרת, או טרשת עורקים.
• בשמן זית כתית מעולה מצויים רכיבים המשמשים כנוגדי דלקת טבעיים.
• בשמן זית מצויות אומגה 9, אומגה 6 ואומגה 3 – שתרומתן הרבה לבריאות הגוף ידועה.
*שמן זית הוא שמן המופק מזיתים, ונחשב למשובח שבמיני השמנים. הוא בעל טעם אופייני מריר לעתים ומעודן, ומשמש בעיקר לתיבול ולטיגון. שמן הזית משמש מרכיב חשוב במטבח הים תיכוני. שמן הזית משמש מאז ימי קדם כחומר גלם ליצור מוצרים קוסמטיים; סבון, מוצרי סיכה לגוף ותכשירי שיער.
בשל הקושי בהפקת כמות גדולה של שמן מן הזיתים שנמסקו וההבדלים הבולטים בין שמן זית משובח לבין שמן זית שאינו כזה, נחשב השמן למיוחס ובעל סגולות של קדושה ויחוד, ועל כן שימש להמלכת מלכים ולהקדשת כלי המשכן. (’משיחה’) מלכי ישראל ומלכי יהודה, נמשחו גם הם למלכים באמצעות שמן זית.
שמן הזית שימש בעבר כאחד המקורות העיקריים לתאורה. בבתי כנסת היה מקובל לתרום “שמן למאור”, ואף מנורת בית המקדש הוארה בשמן זית. מגע של זרים בכדי השמן די היה בו לחללם, כפי שחוללו כדי השמן בעת כניסת היוונים לבית המקדש.
בימינו הדלקת נרות חנוכה, המאזכרת את נס פך השמן, נעשית לרוב באמצעות נרות שעווה, אך קיימות גם חנוכיות בהן מדליקים פתילים טבולים בשמן זית, בו ראוי על פי ההלכה להדליק את החנוכייה, משום ששימש להדלקת המנורה בבית המקדש. עוד על שמן זית ב”ויקיפדיה”.
Add Comment