Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שרת החינוך והמחקר הפדראלי של גרמניה, ד”ר אנטה שוואן תבקר בישראל

0
0

בהזמנת שר המדע, התרבות והספורט, ח”כ ראלב מג’אדלה: שבוע של אירועים חגיגיים יתקיים בעיר ירושלים בין ה- 16-20 בנובמבר לציון שנת שיתוף הפעולה המדעי והטכנולוגי הגרמני-ישראלי ועשרים שנה להקמת ה-GIF – הקרן הגרמנית-ישראלית למחקר ולפיתוח מדעיים

שרת החינוך והמחקר הפדראלי של גרמניה, ד”ר אנטה שוואן תבקר בישראל

שרת המדע והחינוך של גרמניה, ד”ר אנטה שוואן (Dr. Annette SCHAVAN) תבקר בישראל בהזמנת שר המדע, התרבות והספורט, ח”כ ראלב מג’אדלה לציון שנת שיתוף הפעולה המדעי ישראל-גרמניה, עשרים שנים לקרן הגרמנית-ישראלית למחקר ופיתוח מדעיים (GIF) ולרגל 60 שנות עצמאות לישראל.

במסגרת ביקורה תשתתף השרה בכנס בנושא; “ממחקר בסיסי למחקר יישומי” במשכנות שאננים, ירושלים. בטקס הפתיחה תינתן הרצאת אורח של פרופ’ אהרון צ’חנובר, חתן פרס נובל לכימיה (יום א’ 16.11 בשעה 18.45). למחרת, ביומו השני של הכנס ירצו מרצים ישראלים וגרמנים, המעורבים בכל מסגרות שיתוף הפעולה המדעיים והטכנולוגיים לאורך השנים.

בכנס זה, הפותח את שבוע האירועים, יתקיים “שולחן עגול”, בנושא; “קשרי אקדמיה-תעשייה – מטרות וכיוונים”, שהחל במסגרת הדיאלוג הבין-ממשלתי בעת ביקורה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בארץ במרץ 2008.

בכנס זה, תכריז השרה שוואן על הקמת מרכז מינרבה חדש ללימודים הומאניים בהמשך לדיאלוג הבין-תרבותי. כמו כן, היא תעניק את “אות השרות” של גרמניה לאישים מגרמניה ומישראל, שתרמו רבות במהלך השנים לקידום מערך שיתוף הפעולה המדעי בין שתי המדינות.

במסגרת שבוע האירועים יתקיימו גם מושבים חגיגיים בהשתתפות השרים וארבעה חתני פרס נובל מגרמניה ומישראל, כולל פרופ’ הראלד צור-האוזן, חתן פרס נובל לרפואה לשנה הנוכחית, שירצה על מחקריו, שהובילו למציאת חיסון נגד סרטן צוואר הרחם ופרופ’ אהרון צ’חנובר, חתן פרס נובל בכימיה לשנת 2004.

אירועי ה-GIF, הכוללים גם שני כנסים בנושאי הדמייה מוחית ותהליכי הגירה ויחס למהגרים זרים, שיתקיימו אף הם במקביל במהלך אותו שבוע, ייפתחו על ידי מנכ”ל משרד המדע, התרבות והספורט מר גל דאי וסגן השרה הגרמניה, ד”ר תומס רחל (Dr. Tomas Rachel).

פן נוסף בתחום מדעי הרוח יהיה בפעם ראשונה הצגת כ- 20 ספרים, שפורסמו בסיוע מענקי הקרן, בתחומי מדעי הרוח והחברה. בולטים במיוחד פרסומים בנושאי השואה שטרם ראו אור, ספרים שתורגמו משפה אחת לשניה וספרים בתחום חקר המדיה והממשל.

קרן GIF, שהוקמה לפני 20 שנה, הנה קרן מדעית המחלקת מענקי מחקר משותפים מפירות של השקעה שבצעו יחד שתי המדינות והעומדת על היקף של 210 מיליוני יורו.

“המענקים המשותפים, שחילקה, קרוב ל– 1,000 עד היום, ניתנים בכל תחומי המדע, הרפואה והטכנולוגיה כמו גם בתחומי מדעי הרוח והחברה. בנוסף, יש לקרן תכנית נפרדת וייחודית למדענים צעירים בה נתמכו קרוב ל– 200 חוקרים נוספות לתקופה של שנה אחת בלבד.

“מחקרי ה-GIF היוו את הבסיס לשיתופי פעולה ענפים יותר עם מדענים אירופיים ומחקרים מוצלחים במסגרת האיחוד האירופי” – אמר ד”ר אמנון ברק, מנהל קרן GIF; “תכנית הצעירים שלנו שעליה גאוותנו, היתה תכנית ראשונה מסוגה”.

שיתוף הפעולה הגרמני ישראלי במו”פ הנו רחב בהיקפו. מדענים, המשתתפים בו, נעזרים בהישגיהם כמקפצה להגשת תכניות מחקר למסגרת המו”פ האירופית ובהצלחה. ישראל כמדינה עתירת מדע לוקה בתשתית הבסיסית לצורך ביצוע מחקרים במיוחד בטכנולוגיות מתקדמות. תשתית המחקר של גרמניה המהווה למעשה מעצמה בתחום ההיי-טק והמו”פ הטכנולוגי מאפשרת למדענים הישראלים שילוב טבעי ומהווה מעין חממה לביצוע מחקרים בתחומים רבים עם הישגים נפלאים שלא את כולם ניתן לפרט.

שר המדע, התרבות והספורט, ח”כ ראלב מג’אדלה אמר; “שנת המדע קידמה את ההרחבה וההעמקה של שיתוף הפעולה בין שתי המדינות במדע ובמחקר, שבמהלך 40 השנים האחרונות צמחו ללא הרף. היא סיפקה הזדמנות לחשיבה מחודשת על תוכניות שיתוף הפעולה והרחבה לתחומים נוספים כמו תרבות ומדעי הרוח. המדע היווה תמיד אמצעי לבניית גשרים בין עמים וליצירת היכרויות אישיות ברמה האישית והאנושית”.

כמו כן, יבקרו שני השרים בסניף הישראלי של מעבדות SAP הגרמנית ברעננה, העוסק בפיתוח מתקדם של תוכנות, ומשם ימשיכו ל-אוניברסיטת תל אביב, בה יבקרו במרכז הננו-טכנולוגיה.

תגובות
0
0



Exit mobile version