מנהל המוסד לבוררות ולגישור של התנועה הקיבוצית, יוסי חלבי: פילוח נושאי הפניות הן ממכלול החיים בקיבוצים ◄ מזכיר התנועה הקיבוצית: פתרון בדרך של גישור או בוררות מאפשר המשך חיים משותפים בקיבוץ גם ביום שאחרי פתרון הסכסוך”
התנועה הקיבוצית: מראשית 2008, מעל 100 פניות לבוררות או גישור במחלוקת או סכסוך שבין חבר לקיבוצו
הקיבוצניקים בוחרים בוררות; מנהל המוסד לבוררות ולגישור של התנועה הקיבוצית, יוסי חלבי, דיווח בכנס השנתי שקיים כי מאז ראשית שנת 2008 נפתחו 57 תיקים חדשים, מתוכם 15 תיקי גישור בנושאים שבמחלוקת בין חבר לקיבוצו. בנוסף, 46 פניות בדרך לפתיחת תיק, פניות נוספות מצאו פתרונן עקב התערבות המוסד, ולא נדרש הליך פתיחת תיק. המספר דומה לכמות הפניות בהם טיפלו בוררי ומגשרי המוסד בשנת 2007.
חלבי, הוסיף, כי “פילוח נושאי הפניות הן ממכלול החיים בקיבוצים: ענייני שיכון ודיור, תקציבי שיפוץ דירות, תקבולי קצבאות – האם לחבר או לקופת הקיבוץ, מחלוקות על ותק, הפסקת עבודה, דמי עזיבה וקצבה לחברים שעברו מקיבוץ לקיבוץ”.
זאב (ולוולה) שור מזכיר התנועה הקיבוצית, אמר בכנס, כי הוא רואה חשיבות גדולה בבחירה לפתור מחלוקות בתוך הקיבוץ בדרך של גישור או בוררות. זו הדרך הרצויה לברר מחלוקות, והיא מגדילה משמעותית את האפשרות להמשיך לקיים חיים משותפים וחבריים גם ביום שאחרי ההגעה לפתרון מחלוקת או סכסוך.