הרוב המוחלט של האירועים והפסטיבלים אינם מפרסמים במודעות בעיתונות, ובאתרי האינטרנט ובמשרדי הכרטיסים האם יש סידורי נגישות לנכים ומהם ◄ סוף קיץ 2008 דין וחשבון לעניין נגישות אירועי החגים ופסטיבלי קיץ
נגישות ישראל: הנכים ובני משפחותיהם ממעטים להגיע לאירועים, למופעים ולפסטיבלים
מבדיקת “עמותת נגישות ישראל”, עולה, כי ציבור הנכים ובני משפחותיהם ממעט בשנת 2008, אם בכלל מגיע לאירועים, למופעים ולפסטיבלים עקב היעדר הסדרי נגישות (רק 27% מההפקות נגישות) ובעיקר בשל העדר פרסום אודות הסדרי הנגישות (רק 12% מההפקות פרסמו מידע) – כך חושף ומקונן יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל בדו”ח מיוחד לעניין נגישות אירועי ופסטיבלי קיץ.
לדברי וגנר; עמותת “נגישות ישראל”, הינה מובילה את מהפכת הנגישות בישראל. מטרתנו לאפשר ל-500,000 האנשים החיים במדינת ישראל עם מוגבלויות – איכות חיים יותר טובה, איכות שתאפשר חיים של שוויון, כבוד ועצמאות על אף המוגבלות. העמותה שהוא עומד בראשה פועלת למען אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית ונפשית בין אם אלה נכי צה”ל ופעולות טרור, נכי תאונות דרכים ועבודה, ונכים כתוצאה מזקנה או מחלה”.
וגנר; “בתקופות והקיץ והחגים, עולה נושא חשוב ביותר ועונתי – נגישות אירועים ופסטיבלים. בתקופות אלה היצע הפעילות הינו עצום, חברות הענק מפיקים אירועים, העיריות מפיקות פסטיבלים, יזמים מפיקים הופעות וההיצע רחב”.
“אני משוכנע שהרוב המוחלט של היזמים בעד הזכות של ציבור האנשים עם מוגבלות להגיע להשתתף וליהנות בשוויון, עצמאות ונגישות מההפקות” – מקווה, יובל וגנר יו”ר עמותת נגישות ישראל”.
אנשי “נגישות ישראל”, טוענים, כי לתופעה של חוסר משווע בהנגשה יש מספר הסברים:
• ההסבר הראשון – אירועים רבים פשוט אינם נגישים ואין בהם את הסידורים המתאימים שיאפשרו התניידות, השתתפות והנאה לאנשים עם מוגבלות.
• ההסבר השני – היעדר פרסום הסדרי הנגישות. כל פרסומאי, איש שיווק או יחצ”ן יודע שאם לא מפרסמים לא יודעים. הרוב המוחלט של האירועים והפסטיבלים אינם מפרסמים במודעות בעיתונות, ובאתרי האינטרנט ובמשרדי הכרטיסים האם יש סידורי נגישות לנכים ומהם.
סמל עמותת נגישות ישראל
כאן חשוב להסביר את דרך המחשבה וקבלת ההחלטות של אדם עם מוגבלות בבואו להחליט לצאת את הבית. האדם עם המוגבלות חושש מהאכזבה הכרוכה מהגעה למקום ללא סידורי נגישות לנכים.
• מה יעשה אם אין חניית נכים? – (יצטרך ללכת הביתה),
• מה יעשה אם אין שרותי נכים? – (לאדם עם מוגבלות אין את האופציה של “מאחורי העץ”).
• מה יעשה אם אין שביל גישה נוח לכיסא גלגלים? –(יתקע בדרך)
• מה יעשה, אם אין מקום ישיבה לאנשים מוגבלי הליכה שאינם יכולים לעמוד שעות ללא הפסקה? (יטפס על הקיר?)
• ומה יעשה אם אין מקום מיוחד ללא הסתרה לכיסאות גלגלים בהופעה – (כשהקהל עומד, הנכים לא רואים את ההופעה)
כל בר דעת יכול להזדהות עם חששות אלה. חששות שגורמות לאדם עם מוגבלות ובני משפחתו וחבריו להישאר בבית ולא לרכוש כרטיסים לאירועים שאינם מפרסמים מידע מראש אודות סידורי הנגישות וההתאמות לנכים.<!–NegishutTab_30-8-08_01.htm–>
Add Comment