החלה עונת הבציר: 45 אלף טון ענבים יבצרו השנה בכרמי הארץ המשתרעים על 43 אלף דונם ◄ המועצה לגפן היין העבירה בקשה למשרד החקלאות להקצאת מענקים לעידוד ענף היין החסכוני במים ובכוח אדם
המועצה לגפן היין: תכנית נטיעות של 10,000 דונם כרמי יין
עונת הבציר החלה. על פי נתוני המועצה לגפן היין בישראל, צפוי השנה יבול של מעל 45 אלף טון ענבי יין, יבול גבוה יותר משנה שעברה בה נבצרו 42 אלף טון ענבים. עונת הבציר תמשך עד סוף חודש אוקטובר. צחי דותן מנכ”ל המועצה לגפן היין בישראל, מוסר, כי כרמי היין משתרעים על שטח של 43 אלף דונם, וכי כ-3,000 דונם כרמי יין חדשים, נטעו לפני שנת השמיטה, אך עדיין אינם מניבים.
דותן, מוסיף, כי; “בשנה הקרובה מתוכננות נטיעות של עוד כ-4,000 דונם כרמים, בתום שנת השמיטה. ובשלוש השנים הקרובות מתוכננות נטיעות של עוד כ-10,000 דונם כרמי יין בישראל.
דותן, מציין, כי; “בתקופה זו של שנה שחונה ומחסור במים לחקלאות ורצון משרד האוצר לקצץ בידיים עובדות בעיקר עובדים זרים, מציע “ענף היין”, חסכון במים ובכוח אדם.
דותן, מוסיף, כי צריכת המים בכרם יין, עומד על 150-250 קוב לדונם בלבד זאת בניגוד למטעים וגידולים אחרים הזקוקים לכמות מים רבה יותר. רוב העבודה החקלאית בכרם ובציר הענבים מתקיימת כיום בשיטת מיכון חדישה ומשוכללת ובמעט כוח אדם.
“בנוסף לחיסכון הגדול במים ובכוח אדם, קיימת התקשרות ארוכת טווח של החקלאים עם היקבים, עובדה המבטיחה יציבות הענף לאורך זמן ושמירה על קרקע חקלאית לאומית ולכן, הגשנו בקשה למשרד החקלאות לתמיכה ועידוד ענף כרמי היין בישראל, בתמיכה של 25%-30% מענק לנטיעת כרמי יין.
יש לציין, כי שלום שמחון שר החקלאות ומנכ”לית המשרד יעל שאלתיאלי שוקלים תמיכות אלו ל-ענף היין בחיוב. עלות ההקמה של דונם כרם יין עומדת על 12 אלף שקלים” – סיכם דותן.
רונית בדלר מנכ”ל יקב הרי גליל
ב”יקב הרי גליל”, שבקיבוץ יראון, על גבול הצפון ציינו את פתיחתה של עונת הבציר בקונצרטים מוסיקליים. השנה צפוי להיקלט ביקב יבול של כ- 1,100 טון ענבים, עליה של 15% ביחס לשנה שעברה. במקביל לבציר הענבים נכנס לביצוע שלב א’ בתוכנית ההרחבה ביקב, 1,800 טון, הכולל בניית אולם חביות נוסף ואולם ביקבוק ואחסון.
רונית בדלר מנכ”ל יקב הרי גליל, אומרת, כי; “תמיכת המועצה לגפן היין ומשרד החקלאות בפעולות לעידוד נטיעות כרמי יין בארץ, חיונית ומבורכת ומצידו השני, משלימה אותה פעילותו של מכון הייצוא שהחל לסייע בתערוכות ואירועים לקידום יצוא היין הישראלי”.
עוד אומרת בדלר, כי; “שיתוף הפעולה בין היקבים לבניית מותג יין ישראלי בחו”ל, הכרחי ליצירת עוצמה ויתרון יחסי בשווקים בחו”ל וכי אלו צריכים להישען על תוכנית מוסכמת וברורה ולא רק על פעולות ספוראדיות של יקבים בודדים”.
כרמי היין בישראל משתרעים מרמת הגולן ועד דרום הנגב. אזורי הגידול העיקריים: יהודה, ירושלים, גליל, גולן, זכרון יעקב ו-בנימינה, נגב ואזור סיידון – גזר.
נתוני המועצה לגפן היין, מראים על עלייה מתמדת בכל שנה בייצור היין וכי השנה עומד הייצור על מעל 35 מיליון בקבוקי יין בשנה, 70% יינות אדומים ו- 30% יינות לבנים .
Add Comment