מהפכה בלול! שינוי בשיטת סיווג גודל הביצים ממספרים (1-7) לאותיות (S-XL) ובחינת הכנסת ביצי פרימיום (“סופר טריות”) לפיקוח מחירים ◄ מחירי כל הביצים יעודכנו בהתאם לגדלים החדשים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר משנה את הסיווגים המסורתיים של גדלי ביצי המאכל
משרד החקלאות ופיתוח הכפר משנה את הסיווגים המסורתיים של גדלי ביצי המאכל, ומתאים אותם לשיטות הסיווג הנהוגות בארצות הברית ובאירופה. שיטת הסיווג על פיה עובדים בישראל כיום, קובעת שבעה גדלים שונים של ביצי מאכל, מהספרה 1, המסמלת את הביצה הגדולה ביותר, ועד הספרה 7, המסמלת את הביצה הקטנה ביותר. עד כה, ברשתות השיווק ניתן היה למצוא בעיקר ביצים בגדלים 1 ו- 2, ולעתים, אם שפר מזלכם, יכולתם למצוא גם ביצה קטנה יותר, בגודל 3. שאר הגדלים משווקים לשוק המוסדי או לתעשייה. ההבדל בגודל הביצים הוא של 5 גרם בין ביצה בגודל מסוים, לזו הבאה אחריה.
השינוי ייכנס לתוקף בהדרגה החל ממחר, ה- 18 באוגוסט, 2008 – בשלב הראשון ישווקו ביצים בשתי השיטות במקביל, על מנת לאפשר לצרכנים ולמשווקים להסתגל לשיטה החדשה. בתום תקופת ההסתגלות שתימשך, לכל היותר, חודש ימים יימכרו ביצים רק בשיטה החדשה.
מעתה, עם שינוי סיווגי הגדלים והתאמתם לשיטות הסיווג המקובלות בעולם המערבי, אנו צפויים למצוא ברשתות השיווק ביצים בשלושה גדלים: ענק (XL), גדול (L), בינוני (M).
בנוסף, הביצים הקטנות והפחות מבוקשות על ידי הצרכנים, יופנו בעיקר לשוק המוסדי ויהיו בגודל קטן (S). שינוי הסיווג מתאפשר באמצעות הרחבת טווח הגודל בכל תחום, מטווח של 5 גרם בין גודל לגודל כיום, לטווח של 10 גרם בשיטת הסיווג החדשה. עובדה זו, תקטין באופן משמעותי את האפשרות לחריגה במשקל הביצים הממוצע בכל טווח.
יצחק בן-דוד סמנכ”ל לייצור והמפקח על המחירים במשרד החקלאות: “לשיטה החדשה יתרונות רבים – ראשית, תצומצם האפשרות לזייף גדלי ביצים, לאור הפער הגדול שיהיה בין גודל ביצה אחת לאחיותיה הגדולות והקטנות, תהיה יכולת ממשית להבחין בין הגדלים.
כמו כן, ייכנסו לשיווק גם ביצים קטנות יותר ממה שנמכר עד כה לציבור הרחב, שיהיו זולות יותר. כלומר, ימכרו ביצים בגדלים שלא ניתן היה להשיג עד היום, דבר אשר יאפשר לצרכן התאמה מקסימאלית לצרכיו ולכיסו”.
סיווג הגדלים החדש יחול על כל סוגי הביצים, לרבות אלו שנמכרו עד היום כביצי פרימיום, הידועות בכינוי “ביצים סופר טריות” וכן ביצים אורגניות, ביצי חופש וביצי אומגה 3. עד עתה אלו שווקו במדרגי סיווג שונים, וכעת יאוחדו גם אלו עם סיווג הגדלים החדש, דבר אשר יאפשר לצרכן לבחור בתבונה את הביצים שהוא מעוניין לרכוש.
על פי תחשיבי משרד החקלאות, קבוצת הביצים בעלות הסימון “גדול” – L תהווה כ- 50% משוק הביצים, כיוון שהיא כוללת בתוכה את גודל 2 ה”ישן” ומקצת מגדלי 1 ו- 3 ה”ישנים”. הגודל “בינוני” – M יהווה כ- 27.5%, הגודל “ענק” – XL יהווה כ- 12% והגודל “קטן” – S יהווה כ- 2.6% וייועד, כאמור, בעיקר לשוק המוסדי (ראו תרשים בהמשך).<!–NewEggsClassification_17-8-08.htm–>
Add Comment