מרקים | Soups

מרק אפונה כפרי

0
0

אפשר גם להגיש בתוספת קוביות חזה אווז מעושן ו/או קרוטונים.
מרק אפונה כפרי

מוצאה של האפונה הוא בארצות המזרח הקרוב והים התיכון. בימי הביניים, החלו להכירה גם במערב אירופה. האפונה מספקת ויטמין C, וברזל בכמות גדולה יותר מאשר שאר הקטניות והיא גם הקטניה הקלה ביותר לעיכול. האפונה עשירה בחלבונים, בפחמימות ובויטמינים וערכה הקלורי גבוה מאוד.

המצרכים:
המנה מיועדת ל-10 סועדים

½ כוס שמן זית
1-2 בצלים
1-2 גזר
1 ראש סלרי
400 גרם אפונה יבשה
2 ליטר מרק צח
1 ראש פטרוזיליה קצוצה
מלח, כמון ופלפל שחור

אופן הכנה:

משרים את האפונה במים למשך לילה שלם. קוצצים את הירקות ומטגנים בשמן זית. מוסיפים את האפונה ואת המרק הצח, ומחממים עד שהאפונה מתרככת. מעבירים את התערובת לבלנדר, מערבלים עד לקבלת מחית אחידה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים. אפשר גם להגיש בתוספת קוביות חזה אווז מעושן ו/או קרוטונים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן