12121
בחינות הבגרות
לקראת עונת בחינות הבגרות – קופ”ח לאומית כיצד להימנע מלחץ
מרגלית שילה, מנהלת מחלקת רפואה טבעית בקופת חולים לאומית מסבירה כי ניתן להפחית את השפעות המתח על הגוף על ידי תמיכה תזונתית אשר תגרום לפעולה אדרנלית מאוזנת
טיפים תזונתיים על מנת להוריד את הלחץ ולהגביר את כושר הריכוז
בעקבות אירועי השבועות האחרונים, בהם מתמודדים רבים, עם לחץ ומתח, מציעה מרגלית שילה מנהלת הרפואה המשלימה בקופ”ח לאומית סוגי מזון בעלי תכונות שיכולים להרגיע ולהוציא מהלחץ.
על המתח יכולים להקל סוגי המזון בעלי תכונות הרגעה ביניהם בננות, תפוחי עץ, שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים אגס ותותים. חמוצים, כבד ביצים ואגוזים.
על רשימת מזון להרגעת העצבים הרופפים ניתן למנות: כבד, ביצים ודגים, המכילים ויטמינים מקבוצת B, המשפיעים לטובה על מתח גופני ועוזרים במקרי דכדוך נפשי. לצמחונים מומלץ בעיקר מזון המכיל סויה, אגוזים, שמרי בירה ונבטי חיטה.
דגנים מלאים גם הם עוזרים להפחתת המתח: אורז מלא, כוסמת, בורגול, ברוקולי, תפוח אדמה מתוק וקטניות.
תיבול סלטים בשמן זית או בשמן חמניות מקל על מערכת העיכול, ולכן גם על המתח הגופני. אפקט דומה אפשר להשיג על ידי אכילת ירקות עלים ירוקים כגון חסה, שמיר, פטרוזיליה,
גרגר נחלים, כרוב, כרפס ומלפפונים. הם אף עוזרים למנוע את תחושת המלאות לאחר האכילה.
תה ירוק, לואיזה, קמומיל ורוזמרין מסייעים להרגעה ולהסרת ליחה מדרכי העיכול ומהגרון, ומפיגים תחושת כבדות.
כחטיפים מומלץ לאכול: פופקורן, חטיפי גרנולה, שקדים ואגוזים לא קלויים
במיוחד ואגוזי מלך.
Add Comment