המאמן מתיאוס: על הנייר וארנה זה לא שם גדול, אבל נצטרך שני משחקים טובים כדי לעבור שלב ◄ למפגש הראשון לא צפויים להגיע מספר רב של אוהדים בולגרים ◄ מוטל’ה שפיגלר: אני מאמין שנוכל להמשיך ולעבור לשלב הבא
מכבי נתניה תשחק נגד צ’רנו מורה וארנה מהליגה הבולגרית במוקדמות גביע אופ”א
מכבי נתניה הוגרלה אתמול (שישי) בבניון אשר בשוייץ לשחק נגד צ’רנו מורה וארנה מהליגה הבולגרית במוקדמות גביע אופ”א. המשחק הראשון יתקיים ביום חמישי, ה-14 באוגוסט בישראל וכנראה ייערך באצטדיון בלומפילד ביפו- תל אביב. משחק הגומלין יתקיים ב-28 בחודש.
המשחק בין השתיים עשוי להיערך בעיר סופיה זאת מאחר שהאצטדיון העירוני של וארנה לא מאושר לאופ”א היא מקיימת את משחקיה בגביע אופ”א באצטדיון הלאומי של בולגריה, אצטדיון ואסיל לבסקי (המכיל 46 אלף מושבים).
גם בעונה שעברה הוגרלה מכבי נתניה מול יריבה מן הליגה הבולגרית קבוצת לירייה. המפגש הראשון באדמת בולגריה הסתיים בשוויון של 0:0. בגומלין כאן בישראל, באצטדיון בקרית אליעזר, חיפה תחת שרביט המאמן ראובן עטר נוצחה מכבי נתניה בדקות הסיום בתוצאה 0:1 לעיני כ-10000 צופים, רובם נתנייתים.
קבוצת צ’רנו מורה ורנה: סיימה במקום השלישי את הליגה הבולגרית. והיא עם מספר נקודות הדירוג הנמוך ביותר מבין המדורגות חרף עובדה זו, וארנה לא התקשתה להשיג ניצחון כפול על קבוצת סנט ג’וליה מאנדורה בסיבוב הראשון.
לא צפויים להגיע מספר רב של אוהדים בולגרים
לותר מתיאוס
במכבי נתניה רואים בכך יתרון משמעותי שוארנה לא משחקת באצטדיונה הביתי, טיסות ישירות לסופיה מישראל. כמו כן קבוצת וארנה מרוחקת מרחק גדול מהעיר סופיה דבר שיקשה על אוהדי הקבוצה הבולגרית להגיע למשחק. במשחק הקודם של וארנה במסגרת גביע אופ”א שהתקיים בסופיה, מול היריבה מאנדורה הגיעו רק כ-1500 אוהדים.
◄ לותר מתיאוס מאמנה של נתניה אמר בעקבות ההגרלה כי; “אני חושב שעל הנייר זה לא שם גדול כמו נאפולי או לה קורוניה, אבל הכדורגל הבולגרי הוא קשוח ונצטרך שני משחקים טובים כדי לעבור לשלב הבא”.
◄ הקפטן לירן שטראובר: “על הנייר ובהשוואה ליריבות שיכולנו לקבל כמו נאפולי, לה קורניה וקבוצת א.א.ק אתונה ההגרלה נראית נוחה יותר. אבל ברגע שנקבל יותר פרטים על וארנה נוכל לדעת אם ההגרלה נוחה באמת או לא. בכל מקרה נצטרך להגיע דרוכים ומוכנים, כי במסגרת הזאת אין משחקים קלים. ואסור שנבוא למשחק הראשון עם 166 אוהדים ביציע אלא עם כל ה-12 אלף אוהדים שהיו מאחורינו בגביע ונגד לייריה, כי המשחק הראשון הוא מאוד חשוב”.
מוטל’ה שפיגלר
◄ רביד גזל: “קבלנו קבוצה טובה אבל יכולנו לקבל הגרלה קשה יותר. אנחנו מכבדים את הקבוצה הבולגרית ונלמד אותה היטב, ואני מקווה שבמפגש הכפול ביננו ידינו תהיה על העליונה”.
◄ נשיא הכבוד מוטל’ה שפיגלר שייצג את המועדון הנתנייתי בהגרלה ביחד עם הנשיא עו”ד גיל לב אמר; “אני לא כל כך מכיר את וארנה אבל אני מאמין שנוכל להמשיך ולעבור לשלב הבא”.
לקטגוריית ישראל במפעל אופ”א באתר של Uefa.