דגים

ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון – מתכון מנצח

בנוסף לטעם הנפלא, לפטריית השיטאקי מייחסים סגולות מרפא רבות כמו חיזוק מערכת החיסון, וויסות לחץ הדם, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם. הפטרייה דלת קלוריות ואינה מכילה כולסטרול. להגשה: יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מיד. מומלץ בחום. בתיאבון!
0
0
ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון
ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון

איך הופכים כל ארוחה לחגיגת טעמים וריחות? לאחרונה התבשרנו על פטריות מיוחדות המצויות בשווקים וברשתות השיווק. מדובר בפטריות טריות, מסוג שיטאקי. יצוין, כי פטריית השיטאקי הטרייה ארומאטית, בשרנית וטעמה ייחודי. בכל פעם שמוסיפים את פטריות השיטאקי לתבשיל, הן משדרגות אותו ויוצרות ארומה ייחודית. השיטאקי משתלבת נהדר בפסטות, אומלטים, ירקות מוקפצים, קישים, תבשילי עוף, בשר דגים ועוד.

‘חוות פטריות תקוע’ מציעה באמצעות מיכל לוי אלחלל מתכון טעים ומיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגת טעמים וריחות.

החומרים:
(ל-4 מנות)

  • 2 כוסות אורז ריזוטו עגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לפרוסות
  • 1 גזר קלוף, חתוך לפרוסות
  • מחצית ענף רוזמרין טרי
  • 75 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים
  • 8 ענפי רוזמרין שלמים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים ריזוטו, כדאי לשים לב לתהליך הבישול הייחודי של אורז מסוג זה;

הכנת ציר ירקות מהיר: בסיר בינוני שמים את הסלרי, הגזר, כ-10 פרוסות פטריות שיטאקי, מחצית ענף רוזמרין וליטר מים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הפטריות: מחממים במחבת כף מהחמאה (כ-25 גרם) ומטגנים את פרוסות הפטריות הנוספות עם מעט מלח כ-3-4 דקות עד להזהבה.

הכנת הסלמון: מסירים מבסיס ענף הרוזמרין את העלים ומשפדים את נתחי הסלמון על ענף הרוזמרין החשוף. מתבלים במלח ופלפל.

הכנת הריזוטו: בסיר בינוני, בלהבה בינונית מחממים כף שמן ומוסיפים את האורז. מסננים את ציר הירקות ויוצקים מלוא מצקת אחת מהציר לסיר האורז ומערבבים עד שהאורז סופג את מרבית הנוזל ומתייבש מעט.

ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון

מוסיפים מצקת נוספת ושוב מערבבים היטב. חוזרים על התהליך עד שהאורז מתרכך לגמרי, הבישול אורך כ-15-20 דקות. לאלה מבינכם המבשלים ריזוטו לראשונה, מומלץ להשגיח היטב על התבשיל ולערבב את האורז רוב זמן הבישול, לאחר מספר פעמים תקבלו את התחושה הנכונה.

מטרת הערבוב הינה לשחרר את העמילן וכן למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר. בגמר הבישול האורז צריך להיות נוזלי מעט ו”דייסתי”.

מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מחממים במחבת כף שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (4 הצדדים שמסביב לשיפוד).

להגשה: יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מיד.

מומלץ בחום. בתיאבון!

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן