Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אתרי האינטרנט של 4 רשתות שיווק גדולות בישראל – אינם נגישים לאנשים עם צרכים מיוחדים

0
0

מדובר באתרי האינטרנט של שופרסל, הריבוע הכחול, AM:PM ומחסני כמעט חינם – כך עולה מבדיקת איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת נגישות ישראל ■ מנכ”לי הרשתות לא הגיבו לפניות והצעות הסיוע להפיכת האתרים לנגישים

אתרי האינטרנט של 4 רשתות שיווק גדולות בישראל – אינם נגישים לאנשים עם צרכים מיוחדים

אתרי האינטרנט של ארבע רשתות שיווק גדולות בישראל – הריבוע הכחול, AM:PM, מחסני כמעט חינם ו-שופרסל – אינם נגישים לאנשים עם מוגבלויות, כך עולה מבדיקה שנערכה על ידי קבוצת המשימה של איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת נגישות ישראל העוסקת בקידום נגישות האינטרנט לאנשים עם מוגבלות. ממצאי הבדיקה הועברו למנכ”לי הרשתות, אך הם טרם הגיב לפניות. אתר אינטרנט נגיש הינו אתר המאפשר לאנשים עם קשיים ומוגבלות להפעיל את האתר, לתפוס את התכנים באתר, להבינם ולעשות בהם שימוש.

“היכולת לקבל שירותים ומידע בתחום הקמעונאי חוללה שינוי עצום בחייהם של כל לקוחות רשתות השיווק, אולם, עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, אפשרות זו מקבלת משנה תוקף, שכן היא מקנה גישה למוצרים, שירותים ומידע – שאדם עם צרכים מיוחדים לא יכול לקבלם אחרת בשל מוגבלותו.

כפי שנדרשים חניית נכים, רמפה ושרותי נכים בכדי שאדם רתוק לכסא גלגלים יוכל להיכנס לסניף הרשת – כך נדרשות התאמות בכדי שאנשים עם מוגבלות (ליקויי ראיה, עיוורים, מוגבלים בידיים, אנשים מבוגרים, דיסלקטים ועוד) יוכלו לגלוש ולהשתמש באתר האינטרנט של הרשת באופן שוויוני” – כתבו רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי ועמיתו יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל, בפנייה הרשמית למנהלי הרשתות. הללו, כאמור, לא הגיבו.

לוי ו-וגנר, מציינים, כי איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת “נגישות ישראל” ישמחו לסייע בתכנון התהליך הנדרש להנגשת האתרים ולהפכם לנגישים לכלל הלקוחות. הנגשת אתרי האינטרנט של רשתות השיווק יועיל הן ללקוחות והן לרשתות עצמן.

רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי

יש לציין, כי הנגשת אתרים מבוססת על בנייה של אתר המותאם לסטנדרטים תקניים של ה-W3C, אשר חוסך עלויות בעתיד היות ועמידה בתקנים מאפשרת התאמה לדפדפנים שונים וממשקים שונים: טלפונים סלולריים ומחשבי כף-יד.

על פי ניסיון מצטבר בארץ ובעולם, הנגשת אתרים כדאית מן הסיבות הבאות:

♦ מעלה באופן משמעותי הן את כמות הגולשים באתרים והן את דירוג ההופעה בגוגל ובמנועי חיפוש נוספים.
♦ הגדלת וכמות העסקאות שיבוצעו באתר.
♦ שיפור השרות של החברה ללקוחותיה.
♦ שיפור התדמית של החברה.

בחודשים הקרובים יתבצעו בדיקות נגישות נוספות לאתרים מסקטורים שונים, ביניהם: אתרי חברות הסלולר, טלוויזיה ורדיו, אתרי קניות, והעיתונות המקוונת.

למידע נוסף – אתר האינטרנט www.nagish.org.il מרכז מידע והנחיות בנושא נגישות לאינטרנט.

תגובות
0
0



Exit mobile version