מאזני הצדק

השופטת ברק במכללה האקדמית נתניה: אסור למנוע מאדם תעסוקה בגלל שלא שירת בצה”ל

0
0

אמרה הדברים על רקע העסקת זמרים משתמטים משרות צבאי; “כל אפליה בגין תכונות שאינן רלוונטיות, היא אפליה אסורה” ■ השופטת אורלי סלע לעמדתה של ברק ■ הסטודנטים נגד בר רפאלי, אביב גפן ועברי לידר
השופטת ברק במכללה האקדמית נתניה: אסור למנוע מאדם תעסוקה בגלל שלא שירת בצה
השופטת ברק במכללה האקדמית נתניה: אסור למנוע מאדם תעסוקה בגלל שלא שירת בצה”ל

“העובדה שאדם לא שירת בצה”ל אינה רלוונטית לצרכי תעסוקה” – כך קבעה סגנית נשיא ביה”ד הארצי לעבודה (בדימוס) אלישבע ברק ב”משפט ציבורי” שנערך היום במכללה האקדמית נתניה על רקע יוזמתם של כמה ראשי ערים למנוע מזמרים שהשתמטו משרות צבאי, כגון; אביב גפן, עברי לידר והזמרת מאיה בוסקילה (שהתגייסה רק לאחרונה) להופיע על בימות בידור ביום העצמאות האחרון.

לדברי השופטת ברק, סירוב להעסיק אדם משום שלא שירת בצה”ל היא אפליה לא מוצדקת ופגיעה בערך השוויון. תפיסה כזו עלולה לפגוע בצבורים רבים בהם נשים שהצהירו כי הן דתיות או גברים שהצהירו, כי; “תורתם אומנותם”.

לדבריה שאלת השירות הצבאי רלוונטיות, לנוכח המצב בו מצויה מדינת ישראל, במקרים כמו תמיכה ממשלתית ב-חיילים משוחררים או בהעסקה במוסדות ביטחוניים. אמרה השופטת ברק; “כל אפליה בגין תכונות שאינן רלוונטיות, היא אפליה אסורה”.

“המשפט הציבורי” נסב סביב מקרה של צעירה בעלת דעות שמאלניות שפנתה לצבא בבקשה לדחות את גיוסה עד לאחר סיום לימודי הדוקטורט שלה בארה”ב, נענתה בסירוב, קיבלה צו גיוס, התעלמה ממנו, יצאה את הארץ בדרכי תרמית ולימים ביקשה לחזור כדי ללמד במוסד אקדמי שדחה אותה, כי לא שירתה בצבא ואף ניסתה להעלים עובדה זו מאותו מוסד אקדמי.

השופטת ברק, הצדיקה גם את סירובה של הצעירה להודות בפני המוסד האקדמי שלא שירתה בצבא וקבעה, כי; “במקרה הנוכחי, כשם שאין לדרוש גילוי של פרופיל צבאי, כך אין לדרוש פרטים על שירות צבאי”.

לעמדתה של ברק הצטרף “השופט” פרופ’ יצחק הדרי מהמכללה האקדמית נתניה והתנגדה, סגנית נשיא ביה”ד האזורי לעבודה בעיר תל אביב השופטת אורלי סלע.

את המשפט הציבורי הנחתה סגנית דיקן ביה”ס למשפטים ב-מכללה האקדמית נתניה פרופ’ הדרה בר-מור, התביעה יוצגה ע”י עו”ד דרור גל ההגנה ע”י עו”ד נחום פיינברג ושניהם נעזרו בתלמידי ביה”ס למשפטים.

בשם מכללת נתניה, בירך המשנה לנשיא ודיקן ביה”ס למשפטים פרופ’ סיני דויטש לפני מתן פסה”ד נערכה הצבעה בקרב הסטודנטים למשפטים שנכחו באולם בשאלה האם יש לקבל לעבודה את הצעירה שהשתמטה משרות צבאי או לא?

130 סטודנטים, קבעו בתשובתם לא!, ו-20 ענו כן!, אחד הסטודנטים שנימנה על המתנגדים טען בהתרגשות; “בזמן שאני רצתי על הג’בלאות, הם עשו קריירה. עברי לידר, אביב גפן והדוגמנית בר רפאלי, יכלו להגיע לאותם הישגים גם אם היו משרתים ב-צה”ל”.

אגב, עוה”ד ב-“משפט הציבורי” הירבו לצטט פסקי דין של השופטת ברק ושל בעלה אהרון ברק, לשעבר נשיא ביהמ”ש העליון.

בתמונה: השופטים במשפט הציבורי (מימין): כב’ השופטת לשעבר אלישבע ברק וכב’ השופטת אורלי סלע

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן