Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אלרגיה – כל מה שרצית לדעת

0
0

refoa_briot_001.jpg

האביב רק בפתח אבל האלרגיה – מופיעה כל השנה

אלרגיה – הינה תגובה חיסונית או הגנתית המתעוררת באדם בתגובה של חומר שבדרך כלל אינו מזיק. עם הגורמים השכיחים לאלרגיות נמנים אבק פרחים, פטריות עובש, אבק בית וקשקשי עור של בעלי-חיים, שכולם נישאים באוויר. מזונות מסויימים, ארס של חרקים ומספר חומרים כימיים ותרופות.

התגובה האלרגית לכל אחד מאלה עלולה להתבטא באף נוזל, בפריחה, בעקצוץ בעור, בדמיעה מן העיניים, באובדן שמיעה זמני, בנשימה כבדה ובשלשול.

alrkia_01.jpg

טיבם של הסימפטומים המופיעים בכל אדם תלוי בגורם להם, במידת רגישותו של האדם, באופן ובזמן החדירה של מעורר האלרגיה אל הגוף בנשימה, בהזרקה, במגע עם העור או בדרכי העיכול.

מי שמועד ללקות באלרגיה נחשף לראשונה ל”אלרגן” או ל”אנטיגן”, המערכת החיסונית מגיבה בייצור חלבון מסוים המתפקד כנוגדן ונקרא אימונוגלובולן E הארוע אינו מעורר סימפטומים, אבל הוא “מכין” את האדם לאנטיגן או מעורר בו רגישות אליו.

האימונוגלובולין E הטרי ממתין לחדירתו הבאה של האנטיגן המסוים אל הגוף באכילה, בנשימה, בזריקה או במגע. כשזה קורה, הגוף משחרר זרם חומרים הקרויים חומרים מתווכים אחרים – ומכאן שלא תמיד האנטי היסטמינים עוזרים.

חלק מהמתווכים הללו, גורמים לכיווץ מעברי הסימפונות. אחרים מעוררים את ההפרשות מבלוטות הריר, עוד אחרים עושים את כלי הדם הקטנים חדירים יותר, כך שהנוזלים יכולים לחלחל מהם החוצה ולגרום לנפיחות באזור האלרגי.

כיום יודעים שאנשים שאינם לוקים באלרגיות ניחנו בגנים מיוחדים החוסמים את הייצור של נוגדני אימונוגלובולין E.

מובן מאליו, שעליכם, להימנע מהמזונות שאתם אלרגיים אליהם. האלרגנים הנודעים ביותר הם: ביצים, פירות ים, אגוזים, עגבניות ושוקולד. סוגי עובש אלרגנים שכיחים, משקאות אלכוהול מותססים, בגבינה, בצמחי בית ובמזגני אויר (בבית, במשרד ואף במכונית).

בעשורים האחרונים, התגבשה תמיכה חזקה בתפיסתו של דר’ האי, הקושרת את האלרגיות להפרת האיזון הכימי בגוף.

אכילה מתואמת פועלת להגנה כפולה נגד אלרגיה: מלבד שיפור רב של האיזון הכימי, אכילה מתואמת מבטיחה עיכול נכון של חלבונים ומניעת אלרגיות הנובעות מעיכול לא שלם של אלה. ידוע היטב, כי חלבונים שאינם מעוכלים בשלמותם מתפרקים למולקולות ביניים גדולות שהנן למעשה רעילות, במקום לחומצות אמינו שהן תוצרם הסופי הנאות.

כמה ממולקולות אלה מרכיבות את ההיסטמין – הידוע לרפואה כחלבון רעיל העלול להיות אחראי לאלרגיות שכיחות רבות: כקדחת השחת, קצרת, מיגרנה, אקזמה וסרפדת (סוג של מחלת עור) הכבד של אדם בריא משמיד חלבונים אלה במהירות אולם כבד פגוע, אינו יכול לעשות זאת.

הטיפול הרגיל, הינו, דיכוי התסמונות של האלרגיה, באמצעות תרופות ותרסיסים, כלומר, התייחסות אל דרך הביטוי של התופעה בלבד, בלי כל טיפול בבעיה המהותית עצמה, דהיינו, הרגלי האכילה של הפציינט והזיהום הכימי ההולך וגובר של סביבתו הטיפול: מומלץ לצרוך ארוחה אחת ליום המורכבת ממזון אלקלי (בסיסי) – פירות עונה טריים תפו”א, גביע יוגורט טבעי, עם כף נבטי חיטה).

ארוחה אחת המורכבת מחלבונים ביחד עם סלטים (דג, עוף, ביצים או גבינה + סלט ירקות טרי ונבטים) וכן ארוחה אחת עמילנית עם סלטים, ירקות ופירות מתוקים. (תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, חמאה, ירקות מבושלים או סלט).

מומלץ ביותר, על שתיית תה קאלי (מחברת סאן – ריידר), משקה בסיס לניקוי טוקסינים מהגוף.

מומלץ ביותר, על מזון עשיר במנגנז, כמו: כוסמת, בוטנים, שעועית ואפונה (זהירות לבעלי לחץ דם גבוה), עד ל- 14 – 800 – VIT E Bio PLAVONOIDS + עד mg 3000 – vit c 5mg – מנגן 10,000- A קלציום, B-COMPLEX B-5, פולן, אנזימי עיכול.

מומלץ להיוועץ תחילה עם המרפא שלכם.

תגובות
0
0



Exit mobile version