עו”ד ללום; “מתוך ניסיון העבר, עלינו לדרוש מ-רכבת ישראל לקבוע לוח זמנים, מוקדם ככל האפשר, לביצוע העבודות, וכן עלינו להיות שותפים בבחירת סוג הקיר האקוסטי, צורתו והתוואי בו הוא יעבור. כל עוד מטלות אלו לא יבוצעו כאילו לא נעשה דבר”.
חבר מועצת נתניה, עו”ד אבי ללום לראש העיר: לדרוש מהרכבת לו”ז להקמת הקיר האקוסטי
חבר מועצת עיריית נתניה, עו”ד אבי ללום, מראשוני ומובילי המאבק הציבורי להקמת קיר אקוסטי בין פסי הרכבת לבתי התושבים בשכונת נווה איתמר ובקריית השרון, קורא לראש עיריית נתניה, מרים פיירברג – איכר, לדרוש מהנהלת רכבת ישראל לוח זמנים להקמת הקיר המגן האקוסטי, זאת לאור הפרסומים על סיכום שהושג בין ראש העירייה, לבין מנכ”ל הרכבת הנכנס, חקי הראל, באשר לבניית קיר האקוסטי, החיוני כל כך לתושבי שכונות אלו.
במכתב שכתב עו”ד ללום לראש העיר הוא מברך אותה על יוזמתה לפגישה עם מנכ”ל הרכבת, ועל העובדה, כי סוף סוף, לאחר המאבק הממושך שניהל במשך שנים, הובעה הסכמתם להקמת קיר מגן אקוסטי בין פסי הרכבת לבתי התושבים בשכונת נווה איתמר וב-קריית השרון, נתניה.
“יחד עם זאת” – כותב עו”ד ללום; “מתוך ניסיון העבר, עלינו לדרוש מ-רכבת ישראל לקבוע לוח זמנים, מוקדם ככל האפשר, לביצוע העבודות, וכן עלינו להיות שותפים בבחירת סוג הקיר האקוסטי, צורתו והתוואי בו הוא יעבור. כל עוד מטלות אלו לא יבוצעו כאילו לא נעשה דבר”. – מסכם ללום את מכתבו.
כזכור, היה עו”ד אבי ללום ממובילי ויוזמי המאבק הציבורי להקמת הקיר האקוסטי, כאשר העלה שאילתות והצעות לסדר בנושא במועצת העיר נתניה, תוך דרישה לסקר אקוסטי שאכן בוצע, בסדרה של מכתבים למנכ”ל רכבת ישראל ואחרים, בארגון עצומת תושבים, במאבק תקשורתי ובאיום בפניה לבג”ץ.
רעש מכלי רכב – על פי המשרד להגנת הסביבה
רעש הנגרם על ידי תחבורה הוא רצוף בזמן ופוגע בהיקף רחב של אוכלוסייה במרבית שעות היום, במיוחד בקרבת עורקי תחבורה ראשיים. מפלסי הרעש הנגרמים על ידי כלי הרכב מושפעים בעיקר מהגורמים הבאים:
• נפח התנועה – ככל שגדל מספר כלי הרכב העוברים בכביש, גדל מפלס הרעש.
• הרכב התנועה – מפלסי הרעש הגבוהים והמטרידים ביותר נגרמים על ידי כלי הרכב הכבדים – אוטובוסים, משאיות ואופנועים. ככל שגדל חלקם של אלו בתנועה, גדלים מפלסי הרעש והמטרד שהם גורמים.
• מהירות התנועה, אופי הזרימה, פרופיל הדרך – כל אלו משפיעים על מפלסי הרעש. רכב הנע במהירות גבוהה יוצר מפלסי רעש גבוהים יותר מרכב הנע במהירות אטית באותו הילוך נסיעה. בצומת, שבו תנועת הרכב היא מסוג “עצור וסע”, מפלסי הרעש גבוהים יותר וכך גם בכבישים בעלי שיפוע עולה.
• גיל הרכב ותחזוקתו – ככל שגיל הרכב עולה ומצב התחזוקה שלו יורד, עולה מפלס הרעש שגורם כלי התחבורה.
רעש מרכב חירום נגרם בעיקר מהפעלת הצופרים. אלה הגרים ליד תחנת משטרה, תחנת כיבוי אש, תחנת מגן דוד אדום, בית חולים או בתוואי הנסיעה של רכבי החירום, יכולים להיות מושפעים, ברוב השעות היממה, מרעש זה.
_________
צילום רקע לאבי ללום, קיר אקוסטי להפחתת רעש הכביש באזור נתניה. צילום: אילם מלסטר, אתר המשרד להגנת הסביבה