צוות יבחן הכרה באחזקת כלבים וחתולים כגידול חקלאי והורה בנוסף על הקמת צוות שיבחן הכרה בגידול חיות בית (כלבים, חתולים וחמורים) כגידול; חקלאי • תבחן האפשרות שניהול פנסיונים לכלבים וחתולים ולנהל כלביות למען בע”ח נטושים, יוכלו להתקיים על קרקע חקלאית
שר החקלאות שלום שמחון: ענף גידול סוסים יוכר כענף חקלאי
שר החקלאות, שלום שמחון, החליט לאמץ את דו”ח הועדה לתכנון, הסדרה ופיתוח ענף גידול הסוסים כענף חקלאי בישראל, הקובע כי ענף גידול הסוסים יוגדר כענף חקלאי על כל המשתמע מכך. שמחון הודיע על החלטתו בביקור שקיים בכפר הנוער החקלאי עיינות- נעמת, בו סייר באחרונה כאורחה של יו”ר נעמת, טליה לבני.
שמחון, אמר, כי התפתחות מוסדרת של ענף הסוסים תסייע לפיתוח המרחב הכפרי ולגיוון מקורות ההכנסה של תושביו; “החקלאות משתנה ועלינו להכיר בענפים נוספים כענפים חקלאיים, כדי להבטיח פרנסה לתושבים במגזר הכפרי בעיקר בפריפריה” – אמר שמחון.
המשמעות של המלצת הצוות, כי שורת פעילויות בתחום גידול סוסים תוכל להתבצע על שטח שייעודו חקלאי. פעילות אלו כוללות ניהול אורוות עבור ענפי ספורט הרכיבה, ניהול חוות טיפוליות לסיוע ל-נכים ו-פגועים, פרויקטים לגמילה מ-סמים, אלכוהול, חרדות ואלימות – כל זאת באמצעות סוסים, גידול ורבייה לפיתוח גזעים שונים, בין השאר לטובת תצוגות יופי של סוסים.
עם זאת, ממליץ הצוות, כי כאשר הפעילות הינה בעיקרה מסחרית ואינה מבוססת על גידול סוסים למטרת פרנסת החקלאי, יידרש שינוי ייעוד מתאים או קבלת אישור לשימוש חורג.
במשרד החקלאות, מדגישים, כי לשם הגדרתו של גידול הסוסים כענף חקלאי יחויבו כל המתקנים שיוקמו באתר הגידול לעמוד בכל הדרישות על פי דין, כגון; היתרי בנייה, רישוי עסקים וכן עמידה בכל הדרישות הוטרינריות והסביבתיות שיוגדרו, לרבות בתחום צער בעלי חיים.
לצד ההחלטה שתביא לשדרוג הענף, במשרד החקלאות ממשיכים לפעול לטובת רווחת סוסים ו-חמורים שעברו התעללות. המבצע לחילוץ ושיקום סוסים, שיזם השר שמחון, נמשך זו השנה השנייה. המבצע מאפשר חילוץ סוסים וחמורים שעברו התעללות מידי בעליהם המתעללים, העברתם לשיקום במתקן מוגן, ומסירתם לאימוץ לבית אוהב. למבצע הוקצו השנה 300 אלף שקלים.
שמחון הורה בנוסף על הקמת צוות שיבחן הכרה בגידול חיות בית (כלבים, חתולים ו-חמורים) כגידול חקלאי. שמחון אמר כי ראוי לבחון האפשרות שניהול פנסיונים לכלבים וחתולים, וכן ניהול כלביות למען בעלי חיים נטושים, יוכלו להתקיים על קרקע חקלאית.