בבנק ישראל, מוסיפים ומציינים, כי מדובר בסכום מצומצם יחסית להיקף מחזורי המסחר היומיים בשוק מטבע החוץ המקומי – המגיע ללמעלה מ-2 מיליארד דולר ביום, בממוצע. בנק ישראל יבחן תכנית זו מחדש מעת לעת, תוך התחשבות בתנאי השוק המשתנים.
בנק ישראל ירכוש 25 מיליון דולר מדי יום – הדולר מגיב בזינוק
בעקבות ההודעה של בנק ישראל, כי הבנק יפעיל תכנית להגדלת רמת יתרות המט”ח באמצעות רכישות של מטבע חוץ במהלך המסחר, החל מיום שני, ה-24 במארס 2008, התחזק שער המטבע האמריקני: הדולר הוסיף לערכו עוד 1.3% זאת לעומת השער היציג שנקבע היום ב-15:30 והוא נסחר כעת ברמה של 3.443 שקלים.
ב-בנק ישראל, מסבירים, כי לאחר בחינה מעמיקה שנערכה בבנק בחודשים האחרונים, החליט בנק ישראל להגדיל את יתרות המט”ח לרמה שבין 35 ל-40 מיליארד דולר, לעומת כ-28 מיליארד כיום. זאת, לנוכח צורכי המשק, על רקע הצמיחה המהירה בתוצר בשנים האחרונות, והשתלבותו ההולכת וגדלה בכלכלה העולמית ובמערכת הפיננסית הגלובאלית.
בנק ישראל, מציין, כי התנאים הנוכחיים מאפשרים לבנק ישראל להגדיל את יתרות המט”ח באופן שקול ועקבי עם יעדי מדיניות הריבית של בנק ישראל וזאת, תוך חיזוק היציבות והחוסן של המערכת הפיננסית והמשק.
רכישות מטבע החוץ ע”י בנק ישראל יבוצעו בצורה שתמנע השלכות לא רצויות על התפתחות שער החליפין של השקל ותמזער כל הפרעה אפשרית במנגנון השוק.
בנק ישראל יגדיל את יתרות המט”ח בכ-10 מיליארד דולר על פני תקופה של כשנתיים באמצעות רכישות של כ-25 מיליון דולר ביום מסחר.
בבנק ישראל, מוסיפים ומציינים, כי מדובר בסכום מצומצם יחסית להיקף מחזורי המסחר היומיים בשוק מטבע החוץ המקומי – המגיע ללמעלה מ-2 מיליארד דולר ביום, בממוצע. בנק ישראל יבחן תכנית זו מחדש מעת לעת, תוך התחשבות בתנאי השוק המשתנים.
בבנק ישראל מדגישים, כי התכנית להגדלת רמת יתרות ה-מט”ח אינה משנה דבר באשר להתמקדות בנק ישראל ביעדי מדיניות הבנק – שמירה על יציבות המחירים, ובכפוף לכך תמיכה במטרות הכלכליות האחרות של הממשלה, בעיקר צמיחה ותעסוקה, ותמיכה ביציבות הפיננסית של המשק או באשר למדיניות השקעות יתרות המט”ח.
Add Comment