Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שר התקשורת הורה למשרדו לערוך שימוע לחברות הסלולריות במגמה לתקן רישיונותיהן

0
0

– בנושאים הצרכניים, בין היתר מדובר בנושאים הבאים: הפסקת שירות לבקשת מנוי • “חסימת” ציוד קצה שנגנב/ אבד (מכשיר סלולר) • הפסקת שירות למנוי רדום • השר אטיאס: “הטיפול בהסדרת הכשלים הצרכניים עומד בראש סדר העדיפויות של משרד התקשורת.

שר התקשורת הורה למשרדו לערוך שימוע לחברות הסלולריות במגמה לתקן רישיונותיהן

כחלק ממדיניותו הפרו-צרכנית של משרד התקשורת, להקל על ציבור הצרכנים, להסיר את חסמי המעבר בין החברות ולהגביר את השקיפות בענף, הורה שר התקשורת אריאל אטיאס, למשרד לפרסם שימוע לחברות הסלולריות בנושאים הבאים:

▼ הפסקת שירות לבקשת מנוי;

כיום, לצורך הגשת בקשה להפסקת שירות מחברה סלולרית, לרוב, נדרשים הלקוחות להתייצב פיזית במרכזי שירות ולמלא טפסים ייעודים לשם כך.

משרד התקשורת מבקש לאפשר למנוי לבקש הפסקת שירות מחברה סלולרית בכתב, לרבות באמצעות פקסימיליה או כתובת דואר אלקטרוני, אשר יפורסמו על-ידי החברה באתר האינטרנט שלה ובחשבונות הטלפון הנשלחים ללקוח.

התיקון החדש הנו נדבך נוסף להוראה צרכנית דומה שהמשרד פרסם בנוגע לספקי הגישה לאינטרנט ולמפעילים הבינלאומיים. על החברה להפסיק את השירות לבקשת המנוי, לא יאוחר משני ימי עבודה, מרגע הבקשה.

▼ חסימת ציוד קצה סלולר שנגנב/ אבד;

כדי לצמצם למינימום את תופעת גניבת מכשירי הסלולר, מבקש משרד התקשורת לחסום את האפשרות להשתמש במכשיר הגנוב עצמו, על-ידי חסימתו. כיום, מתבצעת חסימה רק לכרטיס ה- sim. דהיינו, באמצעות החלפת כרטיס ה- Sim, ניתן לעשות שימוש במכשיר הגנוב!

עפ”י הנתונים שנתקבלו מהמפעילים, עולה, כי בשנת 2006 דווח לחברות הסלולר על כ- 600,000 מכשירים שנגנבו או אבדו; כמו כן, עולה, כי קיימת לחברות הסלולר יכולת טכנולוגית לחסום את מכשיר הסלולר כך שלא יהיה ניתן לקבל באמצעותו שירות.

לאור המצב הקיים לפיו, יכול אדם שגנב מכשיר סלולרי להשתמש במכשיר הגנוב על-ידי הכנסת SIM אחר או “צריבת” מספר המנוי במכשיר, מבקש המשרד להורות לחברות הסלולר, לחסום, על פי בקשת המנוי, את המכשיר הסלולרי, הרשום אצל החברות על שם המנוי, כך שלא ניתן יהיה לקבל באמצעותו שירותי סלולר.

בכך יוכל מנוי המעוניין בכך לדרוש מחברת הסלולר, לחסום את מכשיר הסלולר הרשום על שמו, ללא תשלום, במידה וניגנב או אבד. כמו כן, נקבע, כי החברה לא תהיה רשאית לספק שירותי סלולר למכשיר שנחסם על ידו או על ידי חברה סלולרית אחרת.

▼ הפסקת שירות למנוי רדום;

בהמשך לשימוע שערך משרד התקשורת בחודש אוגוסט 2006 בעניין “ניתוק מנוי רדום” בחברות הסלולר, ולבקשה להשלמת נתונים בעניין מנוי Prepaid, מיום 28 נובמבר 2006, ולאחר שבחן התייחסויות אשר התקבלו במשרד התקשורת ממפעילי הסלולר (החברות הסלולריות), גופים צרכניים ואנשים פרטיים, ולאחר ש”ניידות המספרים” החלה לפעול, שוקל המשרד להוסיף לרישיון החברות סעיף חדש, אשר עניינו “הפסקת שירות למנוי רדום”.

מטרת השימוע הינה לקבוע, כי חברה סלולרית תהיה רשאית לנתק “מנוי רדום”, כלומר; מנוי שלא קיבל שירות טלפוניה או שירות ערך מוסף במשך שנה אחת לפחות, אינו משלם לחברה הסלולרית תשלום קבוע כלשהו ואינו קשור עם חברה סלולרית בתוכנית הכוללת תקופת התחייבות.

על פי התיקון המוצע, חברה סלולרית תהיה רשאית לנתק “מנוי רדום” רק לאחר שהודיעה לו על כך בהודעה מוקדמת;

א. לעניין מנוי אשר שמו וכתובתו ידועים לחברה, בכל הדרכים הבאות באמצעות מכתב רשום; באמצעות שתי הודעות מסרון (SMS) אשר יישלחו למנוי הרדום בהפרש של לפחות שבועיים בין הודעה להודעה.

ב. לעניין מנוי אשר שמו וכתובתו אינם ידועים לחברה – באמצעות ארבע הודעות מסרון (SMS) אשר יישלחו בהפרש של לפחות שבוע בין הודעה להודעה.

כמו כן, נקבע, כי לאחר ביצוע הניתוק, על החברה לשמור את מספר הטלפון לשימוש המנוי הרדום, במשך שישה חודשים לאחר הניתוק.

לעניין מנוי רדום Prepaid, אשר נותרה לזכותו יתרת תשלום, נקבע, כי החברה תשיב לו את היתרה כאמור, במידה והבקשה התקבלה אצל החברה הסלולרית לא יאוחר משנה מיום הפסקת השירות.

החברות התבקשו להעביר התייחסותם לשימוע עד ליום 31 במרץ 2008.

השר אטיאס מסר, כי: “הטיפול בהסדרת הכשלים הצרכניים עומד בראש סדר העדיפויות של משרד התקשורת. התקנות תעודדנה את התחרות בענף הסלולר בכך שיקלו על ההתנתקות מהחברות. כמו כן, הן תשפרנה את מצב הצרכן במצב של גניבה”.

תגובות
0
0



Exit mobile version