hadsot_01.jpg
תו תקן לדוברות – כן, יש הצעה כזו מצידו של השר נוה
הסערה שחוללה סיעת “שחר” במועצת העיר חדרה, סביב המשך העסקתו של דובר עירית חדרה, רז זהבי, ללא מכרז, נמשכת גם בימים אלו. ראש העיר חדרה, ישראל סדן, השיב, כי אין טעם כעבור למעלה משלוש שנים לשנות את ההחלטה למנות את זהבי, בצילום משמאל, לדובר ובוודאי לא להוציא מכרז חדש בנושא. 103X133_zave_raz_01.jpg
השר הממונה על ההסברה, דני נוה, הציע לקבוע תו תקן לדוברות, שיחייב את העוסקים במקצוע לאיכות הדיווחים ולאמינותם. השר נוה, היה אורח כנס משותף שקיימו במסגרת שבוע האיכות, מכון התקנים הישראלי והאיגוד הישראלי ליחסי ציבור ודוברת. השר נוה, סקר בכנס את מדיניות ההסברה של ישראל לאור המשבר החמור בתחום זה מאז פרוץ האינתיפאדה בספטמבר 2000.
במסגרת הכנס התקיים פאנל של מומחים ובהם: יפה בן ארי, דוברת משרד החוץ; מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, דני סימן; סגן דובר צה”ל, תא”ל עילם קוט; עמיר רפפורט, הכתב הצבאי של ידיעות אחרונות; אפרים לפיד דובר הסוכנות ובעבר דובר צה”ל ורמי יצהר, עורך אתר האינטרנט עניין אחר.
כל הדוברים בכנס הביעו תמיכה בדרישתו של השר נוה, לקביעת תקן של אמינות ואיכות בתחום הדוברות ועכשיו נותר רק לחכות למישהו שירים את הכפפה ויקבע, כי אכן תקן מחייב לנושא. מעניין לקבל את תגובתכם אתם הגולשים.
Add Comment