הרצאה ב-12.3.2008, לאנשים בגילאי 18 עד 50, בשיתוף סניף המוסד לביטוח לאומי בחדרה, הרצאה ייחודית שתציג את הפתרונות הקיימים • ד”ר ענת יפה, מנהלת המכון האינדוקרינולוגי במרכז הרפואי הלל יפה; חולה סוכרת המגיע למקום עבודה חדש חייב ליידע מעסיקו על מחלתו
הלל יפה חדרה יציג את הזכויות בביטוח לאומי והאופציות לשיקום תעסוקתי לחולי סוכרת
חולי סוכרת נזקקים מדי יום להישמע למשטר יומי מאוזן ומובנה על מנת לשמור על בריאותם. לרבים מהם מצב זה יוצר קושי משמעותי למצוא מקום עבודה ולשמור על מקומם בו. ביום רביעי, ה- 12.3.2008, במסגרת הפעילות למען הקהילה, יקיים המכון האנדוקרינולוגי של המרכז הרפואי הלל יפה חדרה בשיתוף סניף המוסד לביטוח לאומי בעיר חדרה, הרצאה ייחודית שתציג את הפתרונות הקיימים לנושא.
מחלת ה-סוכרת הנה מחלה הפוגעת בכ-6% מהאוכלוסייה. הפגם הבסיסי במחלה הנו הפרעה בויסות משק הסוכר והאנרגיה הנובע מחסר חלקי או מלא באינסולין אשר הנו הורמון האחראי בין היתר לכניסת הסוכר לתאים. אופי המחלה מתחלק לשני סוגים:
♦ סוכרת מסוג 1 – מאופיינת בהרס אוטואימוני של התאים המפרישים אינסולין בלבלב והעדר מוחלט של אינסולין. חולים אלו נזקקים לטיפול בזריקות אינסולין החל מרגע אבחון המחלה (נקרא גם “סוכרת נעורים”). אנשים הסובלים מסוג סוכרת זו נדרשים מדי יום לביצוע בדיקות עצמאיות של רמת סוכר הדם והזרקות עצמיות של אינסולין בתדירות של 4-5 פעמים ביום.
♦ סוכרת מסוג 2 – מאופיינת בהזדקקות מוגברת של רקמות הגוף לאינסולין בשילוב עם חוסר יכולת להפריש את הכמות המספקת של האינסולין. איזון של סוג סוכרת זו תלוי במידה מרובה בשמירה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית עקבית. טיפול בתרופות ובאינסולין הוא לכן במקום משני.
זוהי הסוכרת השכיחה ביותר בעידן החדש, הקשורה במידה רבה לתופעת ההשמנה וחוסר פעילות גופנית, והיא הנפוצה ביותר אצל האוכלוסייה הבוגרת, אם כי כיום היא מתפתחת גם באוכלוסיות צעירות.
ד”ר ענת יפה
“מטבעה של המחלה”, מציינת ד”ר ענת יפה, מנהלת המכון האנדוקרינולוגי במרכז הרפואי הלל יפה – חדרה, ומי שיזמה את ההרצאה יחד עם סניף המוסד לביטוח לאומי בעיר חדרה; “שהיא יוצרת לחולים בה מגבלות באורח החיים. חולי סוכרת מחויבים לשמור על סדר יום מוקפד ומאוזן על מנת להימנע מתופעות של חולשה, סחרחורות או איבוד הכרה עקב רמת סוכר חריגה.
לכן, חולה סוכרת המגיע למקום עבודה חדש חייב ליידע את מעסיקו על מחלתו ועל המגבלות שעלולה להציב. הדבר מביא לכך שמעסיקים בוחרים שלא להעסיק אדם שכזה, למרות שאין הכרח שמחלתו תגרום פגיעה אמיתית ברצף העבודה כאשר היא בשליטה. במהלך עבודתי אני נתקלת בחולי סוכרת רבים שהתייאשו מחיפוש עבודה ונתלים בקצבת הביטוח הלאומי. כמובן שחוסר המעש והמצב הנפשי רק מחריפים בסופו של דבר את המחלה” – סיכמה ד”ר יפה.
ההרצאה שתתקיים במרכז הרפואי הלל יפה, תינתן על ידי נציגי הביטוח הלאומי בסניף חדרה ומטרתה להציג את אופציות השיקום התעסוקתי הקיימות עבור חולי סוכרת, על מנת לסייע להם לצאת ממעגל האבטלה, ולתת כלים להתמודדות עם הדחיות הרבות שקיבלו בעבר.
ההרצאה מיועדת לאנשים בגילאי 18 עד 50 ותתקיים באולם ההרצאות של המרכז הרפואי הלל יפה – חדרה בין השעות 9:30 ל- 13:00.
Add Comment