בין הנושאים שידונו בכנס: אופייה הייחודי של השירה הישראלית; מודרניזם ופוסט מודרניזם בסיפורת הישראלית; האלוהים האמיתי, האפוקליפסה והאדם החדש ומהי שירה מזרחית ועוד • הכנס יתקיים בימים א’-ג’ (2-4 במרץ) באוניברסיטת חיפה.
אוניברסיטת חיפה: כנס בנושא 60 שנות ספרות ישראלית
כנס בנושא “60 שנות ספרות ישראלית” מתקיים השבוע (ימים א’-ג’ (2-4 במרץ) באודיטוריום מוזיאון הכט ובמצפור קומה 30 של אוניברסיטת חיפה. מיטב חוקרי הספרות הישראלית יסקרו במהלך ימי הכנס את השינויים, המגמות וההתפתחויות ב-60 שנות ספרות ישראלית.
בין הנושאים שידונו בכנס: אופייה הייחודי של השירה הישראלית; מודרניזם ופוסט מודרניזם בסיפורת הישראלית; האלוהים האמיתי, האפוקליפסה והאדם החדש – “שמואל פרנקפורט” להזז וזיקתו ל”מלחמה ושלום”; ס. יזהר: הפיוס המאוחר עם הישראלי-הילידי; השתקפות נרטיב העליה/הגירה בספרו של עמוס עוז “סיפור על אהבה וחושך”; צבע וגזע בסיפורת הישראלית של “דור המדינה”; מהי שירה מזרחית ועוד.
הכנס יתקיים בימים א’-ג’ (2-4 למרץ) באוניברסיטת חיפה.
מהי ספרות ישראלית
ספרות ישראלית היא הספרות אשר נוצרה בידי הסופרים במדינת ישראל. הספרות הישראלית בעיקר נכתבת בשפה העברית וההיסטוריה של הספרות הישראלית היא מעניינת, כי היא בעיקר התוצר של תחיית השפה העברית כשפה מדוברת בעת המודרנית.
מאז אמצע המאה ה-19, גבר השימוש בשפה העברית בשביל לדבר כמו גם בשביל לכתוב פרוזה, שירה ודרמה.
לפי החוק, הספרייה הלאומית של האוניברסיטה העברית בירושלים מקבלת שתי העתקים של כל ספר אשר פורסם בישראל. בשנת 2004 דווח כי הם קיבלו 6,436 ספרים חדשים. רוב אותם הספרים פורסמו בעברית, ורוב הספרים אשר פורסמו בעברית היו ספרות מקור.
כמעט 8% מהספרים שיצאו ב-2004 הם ספרי הילדים ורק 4% היו ספרי לימוד. לפי סוג ההוצאה לאור, 55% מהספרים היו בהוצאה מסחרית, 14% בהוצאה עצמית, 10% בהוצאה ממשלתית, 7% בהוצאה למטרות חינוך, ו-14% הוצאו לאור על ידי סוגי ארגונים אחרים. (מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית).
Add Comment