הגב’ מרים פיירברג-איכר; “אין ספק שחתימה על האמנה מציבה את עיריית נתניה ושאר חברי הפורום בחזית אחת עם החשובות והגדולות בערי העולם שהחליטו לקחת על עצמן את שיפור ושימור העולם לנו לילדנו ולנכדנו”.
ראש עיריית נתניה חתמה על האמנה להפחתת זיהום אוויר
ב- 13 בפברואר 2008 ערך פורום ה-15 אירוע חגיגי לכבוד חתימתן של פורום הערים העצמאיות על האמנה הבינלאומית למניעת זיהום אוויר והגנת אקלים במעמד נשיא המדינה, שרים ואורחים רבים מהארץ ומחו”ל.
עיקרי האמנה;
חלק ניכר מפליטת גזי החממה מתרחשות בתחומי הערים. ראשונים להיפגע הם תושבי הערים, הסובלים מירידה באיכות החיים ואף נחשפים לעתים למחלות שונות בשל כך.
פורום ה-15, והעיר נתניה בכללן פועל ליישומה של יוזמת האקלים והפחתת זהום האוויר של ארגון ICLEI, וכן ליישומה של יוזמת הנשיא קלינטון, שהושקה בלוס אנג’לס ב- 1 באוגוסט 2006.
מטרת היוזמות הללו היא להפחית את פליטת גזי החממה ואת זיהום האוויר, וליעל את השימוש באנרגיה, בתחבורה ובדלקים בתחומי הערים.
בשלב הראשון יחתמו הערים החברות בפורום ה-15 על אמנה משותפת להפחתת זיהום אוויר והגנת אקלים, ובכך יתחייבו להפחתת פליטות גזי חממה בשיעור של 20% לפחות, עד לשנת 2020, וזאת ביחס לרמות הפליטה של שנת 2000.
בשלב הבא תיושם תכנית עירונית מפורטת, על פי 5 שלבים ברורים אותם קבע ארגון ICLEI.
בתכנית זו תקבע כל עירייה יעדים ספציפיים לשנים הקרובות להפחתת פליטות וצמצום זיהום האוויר בשטחה, תוך התייחסות לארבעה תחומים עיקריים: תחבורה ודלקים, שימור אנרגיה ובנייה ירוקה, פסולת ומיחזור ושטחים ירוקים.
ראש עיריית נתניה הגב’ מרים פיירברג-איכר שחתמה על האמנה, ציינה, כי; “אין ספק שחתימה על האמנה מציבה את עיריית נתניה ושאר חברי הפורום בחזית אחת עם החשובות והגדולות בערי העולם שהחליטו לקחת על עצמן את שיפור ושימור העולם לנו לילדנו ולנכדנו.
אני בטוחה, כי הפעולות אותם עושה העירייה בתחום קידום ההגנה על הסביבה ושימור ריאות ירוקות, פארקים וגינות יסייעו במאמץ גלובלי זה” סיימה הגב’ פיירברג-איכר.
פורום ה-15 באירוע החגיגי לכבוד חתימתן של פורום הערים העצמאיות על האמנה הבינלאומית למניעת זיהום אוויר והגנת אקלים
Add Comment