התלמיד תומר קלר, הסביר בנאומו, כי; “עלות גידול ילד בישראל, עולה להוריו מלידתו ועד הגיעו לגיל 18 כחצי מליון שקלים ולכן, אין להוסיף להורים עלויות נוספות בגין רכישת דיסקים או משחקי מחשב שניתן להוריד באינטרנט גם אם הדבר פוגע בזכויות יוצרים”
אינטרנט: האם תלמידים יכולים להשתמש בחומרים המוגנים בזכויות יוצרים שהורידו ברשת
תלמידים מכיתות ו’ בביה”ס טשרניחובסקי בעיר חיפה השתתפו בכנס מחשבים שקיים הפיקוח המחוזי על התקשוב, כחלק מהערכות לשבוע האינטרנט הבטוח. התלמידים נאמו בבימת דיון שעסקה בשאלה: האם תלמידים יכולים להשתמש בחומרים שהורידו באינטרנט – חומרים המוגנים בזכויות יוצרים?
התלמידים, שהודרכו על ידי מנהל ביה”ס דורון וינברג, העלו לדיון עמדות מנוגדות המעוגנות במגוון טיעונים:
יעל גיל, שייצגה את הצוות שתמך בהמשך הורדת החומרים מרשת האינטרנט, טענה, כי; “זו מציאות כה חזקה שלא ניתן לשנותה”, תומר קלר, חברה לצוות הסביר בנאומו, כי “עלות גידול ילד בישראל, עולה להוריו מלידתו ועד הגיעו לגיל 18 כחצי מליון שקלים, ולכן, אין להוסיף להורים עלויות נוספות בגין רכישת דיסקים או משחקי מחשב שניתן להוריד באינטרנט גם אם הדבר פוגע בזכויות יוצרים”, נטע גבאי פנתה בקריאה ליוצרים והפצירה בהם לראות בילדים קהל העתיד “שיוריד חומרים בהווה ויקנה מוצרים בעתיד”.
בשם הצוות שייצג את הדעה כי יש לשמור על זכויות יוצרים ברשת, טענה, שחר שוסטר, כי; “חשוב לשמור על פרנסת היוצרים” ו-בן גנון, חברה לצוות הדגיש, כי ההורדה היא שם “יפה” אבל למעשה הוא מכוער המבטא “גניבה לכל דבר”.
נועם רזניק הציגה זווית פילוסופית כשטענה, כי: “חינוך הנוער לשמירה על זכויות יוצרים ברשת יסייע לשמירה על ערכי דור העתיד של החברה שלנו”.
יצוין, כי תלמידי ביה”ס טשרניחובסקי בעיר חיפה, לומדים לנאום במסגרת סדנאות ייחודיות הנלמדות בביה”ס בשיעורי אזרחות ואקטואליה.
Add Comment