הלחמים נאפים בתנור עם חלוקי נחל ויש צורך לעצור בצפון ליד נחל כדי ללקטם להכנתו המושלמת. למאפה הזה יש שתי אימהות מסעודה ואיזה ממושב אביבים שבצפון
לחם פרנה – לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל – באדיבות לחם טוב קדיתא
קבלו באדיבות מיכל רון (“לחם טוב קדיתא”) תושבת העיר חדרה, מתכון לשבת (הבאה): לחם פרנה – לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל; מדובר בלחם של יהודי מרוקו, עימו נהגו לקבל את השבת. היהודי הבוכרים טוענים בעקשנות, כי הלחם הוא תעתיק מושלם של לחם מולדתם. הויכוח האתני הזה כמו למתכונים רבים אחרים עד היום – לא נפתר אבל את המתכון של הלחם פרנה הנפלא הזה כל אחד כיום יכול להכין.
הלחמים נאפים בתנור עם חלוקי נחל ויש להתחיל בטיול אל הצפון, להגיע לאחד הנחלים הזורמים עכשיו במלוא אונם, לשכשך רגלים במים הקפואים (בררררררררר) ולאסוף מלוא השקית חלוקי נחל שגודלם כגודל ביצה.
למאפה הזה, יש שתי אימהות מסעודה ואיזה ממושב אביבים שבצפון. ועכשיו למתכון:
▼ החומרים:
♦ קילו אחד של קמח לבן
♦ כף מלח
♦ כף שמרים
♦ כליטר אחד של מים חמימים (כחום מי האמבט של התינוק)
את החומרים היבשים שמים בקערה ואת המים מוסיפים בהדרגה, תוך לישה, עד לקבלת בצק רטוב, נוזלי ובעל מרקם אחיד.
יש ללוש את הבצק כחמש דקות ולאחר מכן לכסותו ולהניחו לתפיחה במקום חמים.
לאחר כשעה, יש לחמם תנור ובו תבנית מרופדת בחלוקי נחל רחוצים ונקיים למשעי, לחום מירבי.
לאחר שהחלוקים התחממו היטב, יש לשמנם בעזרת מברשת, לחפון מלוא חופניים מן הבצק, להניחו על החלוקים החמים ולשטחו.
הלחם מוכן כשצבעו חום זהוב הטעם – טעם גן עדן.
בתיאבון.