צו עיכוב היציאה מהארץ כנגד התובע, אשר הוצא ב-1990 הושאר במשך פרק זמן של 15 שנים וכאשר התובע הגיע עם משפחתו באוגוסט 2005 לנתב”ג כדי לצאת מהארץ לרגל טיול בר מצווה לבנו, התחוור לו כי אינו יכול לעשות כן.
המשטרה תפצה ב-30,000 שקל אזרח שצו עיכוב היציאה מהארץ נגדו לא בוטל
בית משפט השלום בעיר חיפה חייב את משטרת ישראל לפצות אדם ב- 30,000 ש”ח, זאת בגין הנזק שנגרם לו בעטיו של צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגדו, ואשר לא בוטל בתום החקירה הפלילית.
השופטת אריקה פריאל, קבעה, כי גם אם צו עיכוב יציאה מן הארץ ניתן בנוכחות חשוד ומובהר לו, כי עליו לדאוג לביטולו, אין הדבר פוטר את המדינה מחובתה למנוע פגיעה בלתי מידתית באזרחיה.
במקרה הנדון, לא הוכח, כי התובע, אשר מצטייר כאדם נורמטיבי שהיה מעורב שלא בטובתו בחקירה פלילית, ידע על מתן הצו וכי הובהר לו שעליו לדאוג לביטולו.
צו עיכוב היציאה מהארץ כנגד התובע, אשר הוצא ב-1990 הושאר במשך פרק זמן של 15 שנים, וכאשר התובע הגיע עם משפחתו באוגוסט 2005 לשדה התעופה ע”ש בן גוריון, כדי לצאת מהארץ לרגל טיול בר מצווה לבנו, התחוור לו כי אינו יכול לעשות כן.
השופטת פריאל, קבעה, כי השארתו של צו העיכוב בעינו שעה שהחקירה הסתיימה ותיק המשטרה נגד החשוד נסגר אינה מידתית, לא כל שכן למשך פרק זמן של חמש עשרה שנים תמימות.
• ב”כ התובעים: עו”ד בנדל
• ב”כ הנתבעת: פרקליטות מחוז חיפה-אזרחי
__________
לפסק הדין בעניין גולדשטיין יעקב נגד מדינת ישראל /משטרת ישראל
לאתר המשפט הישראלי “פסקדין”
Add Comment