אינטרנט חדשות

32 אתרי האינטרנט של משרדי והרשויות הממשלתיות אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות

0
0

כך עולה מבדיקת איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת נגישות ישראל: ידרשו היום בכנסת: ממשל זמין באינטרנט – גם לאנשים עם מוגבלות – הדיון יתקיים לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות. יו”ר עמותת נגישות ישראל: “אנו קוראים להנגשה מיידית של כל אתרי הממשלה”
32 אתרי האינטרנט של משרדי והרשויות הממשלתיות אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות
32 אתרי האינטרנט של משרדי והרשויות הממשלתיות אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות

כל 32 אתרי האינטרנט של משרדי הממשלה והרשויות הממשלתיות, אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות, כך עולה מבדיקה שנערכה בשבועות האחרונים על ידי קבוצת המשימה של איגוד האינטרנט הישראלי ועמותת נגישות ישראל העוסקת בקידום נגישות האינטרנט לאנשים עם מוגבלות. ממצאי הבדיקה יוצגו היום בכנסת, במסגרת דיון בנושא נגישות טכנולוגית לאנשים עם מוגבלות. הדיון יתקיים לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות. הציון הממוצע שהשיגו אתרי הממשלה: 39 (מתוך 100). 2 אתרים בלבד עברו את הציון 60. לאור גודל כישלון הממשלה, קורא יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל, להנגשה מיידית של כל אתרי הממשל: “ממשל זמין- גם לאנשים בעלי מוגבלות”.

סטנדרט הנחיות הנגישות של ארגון ה-W3C – The World Wide Web Consortium קובעות שאתר נגיש חייב לאפשר לאנשים עם כל סוגי המוגבלות: להפעיל את האתר, לתפוס את התכנים שבו, ולהבינם. לכן, נבדקו חמישה פרמטרים של נגישות (לכל פרמטר ניתנו 20 נקודות – סה”כ 100);

1. מתאפשרת גלישה באמצעות מקלדת (חשוב לאנשים עם לקויות מוטוריות בידיים ולעיוורים).

2. ניתן להפסיק תנועה על המסך (מאפשר לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז להתמקד בתכנים אותם הם רוצים לקרוא).

3. קיימים טקסטים חלופיים לתמונות (חשוב מאוד לעיוורים, המשתמשים בתוכנות המקריאות טקסטים).

4. קיימת הגדרה נגישה של מבנה התכנים (משמעותי לעיוורים שאינם יכולים לראות את המבנה הויזואלי של המסך).

5. צבעוניות – ניגודיות בין טקסט לרקע (חשוב ללקויי ראיה).

בדיקת הנגישות כללה 32 אתרים, מתוכם 22 אתרי משרדי ממשלה ו-10 אתרים של רשויות/חברות ממשלתיות. בבדיקה נמצא שאף אתר ממשלתי אינו נגיש, כלומר אף אתר לא קיבל ציון 100 או אפילו ציון קרוב לכך. רק שני אתרים – משרד הרווחה והביטוח הלאומי עשו מאמץ ניכר – אך עדיין אינם נגישים במלואם.

18 אתרים קיבלו ציון הנע בין 20 ל-40, 12 אתרים קיבלו ציון הנע בין 40 ל-60, ושני אתרים בלבד עברו את הציון 60 (אך פחות מ-80). בסיכום הבדיקה; הציון הממוצע של 32 האתרים הממשלתיים הוא ציון נכשל – 39.

יו”ר עמותת נגישות ישראל: “אנו קוראים להנגשה מיידית של כל אתרי הממשלה”

האתרים שנבדקו; פורטל הממשלה, המשרד לקליטת עלייה, משרד התיירות, משרד הבינוי והשיכון, משרד ראש הממשלה, משרד התחבורה, משרד המשפטים, משרד הפנים, משרד לביטחון פנים, משרד התקשורת, משרד הביטחון, משרד החוץ, משרד האוצר, משרד התשתיות הלאומיות, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משרד הגנת הסביבה, משרד בריאות, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד התעשייה המסחר והתעסוקה, משרד החינוך, משרד המדע התרבות והספורט, כנסת ישראל, משרד הרווחה, רשות שדות התעופה, בנק ישראל, שירות התעסוקה הישראלי, משטרת ישראל, רשות השידור, בזק, חברת החשמל, וביטוח לאומי.

לדברי גילה גרטל, יועצת לקידום הנגישות לאינטרנט לאיגוד האינטרנט הישראלי, “אתר הממשל הזמין (first.gov.il) עשה מאמץ לא מספיק איכותי והציון שקיבל נמוך מאוד. אתרי הרשויות בישראל כבר מזמן היו צריכים להיות נגישים, לו רק הקצו לכך את תשומת הלב והמשאבים הראויים.

הידע והיכולת כבר קיימים ומי שזקוק ליעוץ ותמיכה יכול להיעזר בנו”. “חשוב לזכור שמוגבלות אינה נחלתם של מעטים”, מציינת גרטל; “רוב בני האדם לוקים במהלך חייהם במוגבלויות שונות. לפי הערכת איגוד האינטרנט הישראלי, למעלה מ- 25% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות מקשיי נגישות לאינטרנט”.

“קיום דיון בכנסת, שלא ילווה בהנחיות לפעולה, לא יעזור לבעלי ויקדם את איכות חייהם של לאנשים עם מוגבלות בישראל. אתרי הממשלה, הרשויות והחברות הממשלתיות והרשויות המקומיות צריכים לצעוד בעקבות מממשלים מתקדמים ברחבי העולם המערבי ולהיות הסמן המוביל את מהפיכת הנגישות באינטרנט.

צריך להבין שמעבר לפן המוסרי והחברתי, הנגשת אתר האינטרנט נכונה וכדאית גם מבחינה כלכלית. כאשר אתר אינטרנט נגיש, יותר אנשים יגיעו אליו, יגלשו בו ויעשו שימוש במידע שבו, משום שמנועי החיפוש נותנים דירוג גבוה לאנשים נגישים, יותר אנשים יוכלו לעשות בו שימוש משום שהוא הרבה יותר נוח להם.

בנוסף, זהו צעד חכם מאין כמוהו – אספקה של שירותים ומידע באמצעות אתרי האינטרנט להרבה יותר אנשים מצמצמת משמעותית את הוצאות התפעול של שירותים ומידע המסופקים בערוצים אחרים ומעלה את רמת השירות לאזרח”, מסכמת גילה גרטל מאיגוד האינטרנט ו-עמותת נגישות ישראל.

“עלות בנייתו של אתר אינטרנט נגיש עולה רק כ- 2% יותר מבניית אתר לא נגיש. אנו מספקים ייעוץ לבוני אתרים המעוניינים לבצע הנגשה, וניתן למצוא גם באתר ’נגיש’ www.nagish.org.il מידע והנחיות בנושא נגישות לאינטרנט”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן