הג’ק מכיל ליקופן בכמות של פי 70 מהמצוי בעגבנייה ופי 10 ויותר של בטא-קרוטן מאשר בגזר. אנטי-אוקסידנטים חשובים אלו ואחרים הנמצאים בפרי, נספגים אל תוך מחזור הדם ביעילות בזכות פרופיל ייחודי של חומצות שומניות הנמצאות בפרי
פרי חדש בשם ג’ק הוכתר לאחרונה בתואר “סופר-פרי” ומהחשובים ביותר על פני כדור הארץ
פרי בריאות חדש בשם “ג’ק” הוכתר לאחרונה בתואר של “סופר-פרי” ומהחשובים ביותר על פני כדור הארץ פותח במינהל המחקר החקלאי; הפרי, המכונה “ג’ק”, מקורו בוייטנאם ובלאוס ועד כה לא היה ידוע לעולם המערבי. אקלומו ופיתוחו בארץ נעשה בעבודת מחקר אותו ביצעו ד”ר אבי פרל ומר עודד דגני מהמכון למדעי הצמח במינהל המחקר החקלאי.
הג’ק ידוע כבעל ערכים תזונתיים מפתיעים ונאכל בצורתו המבושלת, והמחקרים מראים כי הוא מכיל רמות גבוהות מאוד של חומרי בריאות שלא נמצאו בשום פרי או ירק אחר.
הג’ק מכיל ליקופן בכמות של פי 70 מהמצוי בעגבנייה ופי 10 ויותר של בטא-קרוטן מאשר בגזר.
המחקרים אף הוכיחו, כי אנטי-אוקסידנטים חשובים אלו ואחרים הנמצאים בפרי, נספגים אל תוך מחזור הדם ביעילות בזכות פרופיל ייחודי של חומצות שומניות הנמצאות בפרי, ומאפשר ספיגה יעילה של חומרי הבריאות.
צוות המחקר העוסק בנושא ממשיך לשקוד על פיתוח השיטות לגידול הפרי החדש, ומתעתד לשתף פעולה עם מומחים בתחום המטבח לפיתוח מתכונים חדשים למוצר ייחודי ובריא זה.
Add Comment