מיוחדים
ספר בישול נוסטלגי
מאת: מיטל שחר
תאריך: 21/11/02
השבוע קראתי באחד העיתונים שעומד לצאת לאור ספר בישול שיכיל
מתכונים של חברי-כנסת בישראל. גימיק מסקרן…
כעבור מספר ימים קראתי בעיתון אחר שספר בישול נוסף עומד לצאת
לאור והוא יכיל מתכונים של חברי סדרת ה”סופראנוס”.
אנשים כנראה באמת “מחפשים בנרות” כיצד להעשיר את השכלתם.
מה קורה פה? אין צורך בשפים מהוללים שכל חייהם עמלים למצוא את
השילובים המנצחים?!
בעקבות ממצאים אלה, מחשבותי נדדו והחלטתי שגם אני יכולה
להוציא ספר בישול מיוחד.
הגימיק – מתכונים של כוכבי העבר. מי לא היה רוצה לקבל את
מתכון העוגיות של עוגיפלצת או את השקשוקה של שיפי בן קיפוד?
רשמו לפניכם מספר מתכונים נבחרים מהספר “מתכוני נוסטלגיה”.
“בנות הזהב” מציעות מתכון לדייסת קוואקר נפלאה, חברי “בית קטן
בערבה” מגלים את הסוד לארוחה חמה וביתית של עוף, פירה ופאי
תפוחי-עץ. יההה!
לאסי חושפת בספרה כיצד להכין בונזו משובח ואילו מגאוויר
בשיטות הייחודיות לו מסביר בדקדקנות איך להכין מרק מכפתור.
אנשי “מסע בין כוכבים” מעניקים הסבר מפורט כיצד להמיס שווארמה
לתוך קפסולת זמן וכיצד ניתן להתעלם מהמתכון המפורסם של
“משפחת קדמוני”? – דינוזאור על האש?
עוד בספר – ג’אנק פוד של רוזאן, קוקטיל הבית של ספינת האהבה,
בירה ובייגלאך של “חופשי על הבר” ואוזה אפויה בתנור של “פרפר
נחמד”.
אין לי ספק כי הספר יהיה רב מכר. הרי כל אחד אוהב להיזכר
בכוכבי העבר, אז מדוע לא ללמוד מה הם אכלו כשאבק הכוכבים
פוזר עליהם?
לתגובות :
מיטל שחר
ספרה: “להיות מושלמת” בהוצאת הקיבוץ המאוחד.
אתר ישראלים