מציע כי לאור הרווחים הנאים של החברה להורות על הורדת אגרות הביוב • בנימיני, כבר פנה לח”כ יואל חסון (קדימה) בבקשה, כי יקדם את שינוי החוק שיחייב את מועצת העיר לכלול בהרכב הדירקטוריון נציג אופוזיציה.
נתניה: חה”מ אדיר בנימיני אסכל העברת 10 מיליון ש”ח מחב’ מי נתניה לעירייה
חבר מועצת העיר, אדיר בנימיני, מתכוון לפעול לסיכול ההמלצה של דירקטוריון התאגיד המים העירוני, “מי נתניה”, לאשר העברת דיווידנד על סך 10 מיליון ש”ח לעיריית נתניה, זאת מכיוון שהדבר נוגד את תכליות הקמת החברה. כזכור, בדצמבר 2003, נטלה חברת מי נתניה, הלוואת אשראי בסך 97 מיליוני שקלים מתאגיד בנקאי, אותו בכוונת החברה לפרוע בתקופה של 15 שנים.
חבר המועצה בנימיני, בלשון המעטה מעלה תהייה לאור “עודפי הכסף”, אם הלוואה בסדר גודל כזה, בהיקף כזה ולטווח רחוק כל כך, אכן הייתה מוצדקת.
“הנימוק המרכזי שעמד מאחורי חוק תאגידי מים וביוב היה שהרווחים אותם הפיקו הרשויות המקומיות מהטלי המים והביוב ילכו לטובת טיפול בתשתיות המים ולא לצורך הוצאות אחרות”, מציין בנימיני ומוסיף, כי; “המקרה הזה מלמד עד כמה דירקטוריון החברה משווע לייצוג מטעם האופוזיציה, לגורם שהיה מזכיר לשאר חברי הדירקטוריון שחובת הנאמנות שלהם, היא קודם כל לתאגיד והם לא נימצאים שם על מנת להעשיר את קופתה של עיריית נתניה”.
ח”מ אדיר בנימיני; “כשמחיתי נמרצות על היעדר ייצוג לאופוזיציה בדירקטוריון חברת מי נתניה והוא מזדרז וקובע; “ידעתי זה מכבר על מה אני מדבר, בדיוק על מנת למנוע הצעות מסוג זה. הכסף הזה צריך להיות מושקע בתשתיות המים, ולא ללכת לתקציב השוטף של העירייה”.
בנימיני, כבר פנה לפני כחודשים לח”כ יואל חסון (סיעת קדימה) בבקשה כי יקדם את שינוי החוק שיחייב את מועצת העיר נתניה לכלול בהרכב הדירקטוריון נציג אופוזיציה.
לחלופין מציע חבר מועצת העיר בנימיני, לאור הרווחים הנאים של החברה להורות על הורדת אגרות הביוב.
ב-4/11/07 צפויה להתקיים האסיפה הכללית של בעלי המניות של תאגיד המים העירוני, מי נתניה; על סדר היום צפוי לעמוד בין היתר הכוונה להעביר 10 מיליון ש”ח כדיוודנד לעיריית נתניה. האסיפה הכללית מורכבת מחברי מועצת העיר בשבתם כבעלי המניות בחברה.
המקרה הזה לדעת בנימיני, מסמל את התגלמות העולם במהופך; “בדיני התאגידים ידועה היטב סוגיית ’בעית הנציג’ שמצביע בין היתר על הפער בין האינטרסים של בעלי המניות בחברה, לבין חברי הדירקטוריון שלה.
כאשר בדרך כלל בעלי המניות הם אלה שלוחצים על חלוקת דיוודנד והדירקטוריון מעדיף להשקיע את הרווחים בחברה. במקרה של “מי נתניה” הכל הפוך, הדירקטוריון הוא זה שמציע את חלוקת הדיוודנד ולא להיפך”.
ח”מ אדיר בנימיני, סבור שכספי הדיוודנד צריכים ללכת לשיפור תשתיות המים והביוב, ולא לטובת התקציב השוטף של העירייה. זו התכלית של החברה. מצב תשתיות המים עדיין רחוק מלהיות אופטימלי.
“אולי כדאי שהכסף ילך לשם בין היתר על מנת שמתרחצי חוף הרצל לא יתקלו כבר שוב בטרקטור שמנסה לחסום באמצעות חול זליגה של הזרמת מי ביוב לתוך הים” – סיכם בנימיני.
להלן תגובת יותם אשל דובר “מי נתניה”;
חברת מי נתניה הינה חברה יעילה ביותר, המנוהלת באופן מקצועי ועל פי אמות מידה כלכליות גבוהות ביותר. החברה מהווה דוגמה ו מופת לחברות מים עירוניות אחרות ולרשויות אחרות המבקשות להקים חברות מים עירוניות, כן זוכה התאגיד להערכה מקצועית ולשבחים רבים על פעילותו ואופן ניהולו.
יובהר כי אין בחלוקת הדיבידנד כדי לגרוע מביצוע ההשקעות בתשתיות המים והביוב. מאז הקמתה, בשנת 2004, השקיעה מי נתניה סך של כ– 75 מיליון ₪ בשיפור ושדרוג תשתיות המים והביוב בעיר.
מדובר בהשקעה שהיא מעל לנדרש מהחברה וחסרת תקדים בהיקפה. ההשקעה ממומנת מרווחי החברה וממענקי ממשלה שהחברה זוכה להם. החלק הארי של ההשקעות (כ–55 מיליון ₪ ) הושקע במערכת הביוב בעיר.
בשל הרווחיות של החברה, מובאת בפני האסיפה הכללית המלצה לחלק דיבידנד לעיריית נתניה שתפנה אותו לטובת תושבי העיר ורווחתם. על פי חוק תאגידי מים וביוב , ההחלטה לגבי אישור הדיבידנד נתונה בידי האסיפה הכללית ולא בידי החברה.
קבלת האישורים לחלוקת הדיבידנד מהווה הכרה מכרעת בניהול המקצועי ובהצלחתה של חברת מי נתניה ולעניין זה יפה תגובת משרד הפנים שניתנה בעבר לפניה בנושא זה ואשר קובעת, כי; “תאגיד מי נתניה נותן לתושבי העיר שירותים על פי אמות מידה ניהוליות גבוהות ופועל בהתאם לכללים ולאיכות השירותים הנדרשים ממנו על ידי הממשלה.
משרד הפנים אישר את הדיבידנד לאחר שבחן את התנהלות התאגיד ומצא כי התנהלות זו ראויה לציון”.
אנו בטוחים שחבר המועצה בנימיני חש גאווה רבה על כך שמשרד הפנים משבח חברה עירונית בצורה כה מרשימה ומאמינים שגם הוא שותף גם לשבחים.
לגבי טענתו של מר בנימיני בנושא ייצוג חברי הדירקטוריון. נציגי הדירקטוריון ממונים על ידי מועצת העירייה ולא על ידי “מי נתניה”, וזאת בהתאם לחוק תאגידי מים וביוב”.
Add Comment