kadorgal_mishak_001.jpg
430_oadim_id=1150_00.jpg
זווית אישית – כך רואים בפתח תקווה את נתניה ואת הדרך לנצחון או התיקו היום בקופסא
מסמך מרתק. מה חושבים ערב המשחק בפתח תקווה על מכבי נתניה, כיצד מייעצים לשחקניהם לנצח את נתניה, מה הם החלומות, התקוות והאמיתות של… אוהדי הפועל פתח תקווה, הינה הסיפור מאתר הכחולים:
האוייב
גילי לנדאו וחבורתו היו (לפחות עד התבוסה למכבי תא בשבת) הקבוצה המוחמאת ביותר בליגה, והפתעה לטובה עם 12 נקודות מ 7 משחקים. נתניה, היא כמעט אותה נתניה של שנים עברו – אותו אופי, אותו סגנון, כמעט אותם שחקנים, אבל כפי שנראה ישנם 2 גורמים מרכזיים שעושיים לעשות את העונה הזאת שונה בשבילם:
גילי לנדאו, שעושה קולות של מאמן מבטיח, ורובן עטר שכבר מזמן עושה קולות של כישרון כדורגל בלתי רגיל, ועכשיו אולי יצליח לתת לנתניה את מה שאיציק זוהר, לא נתן לה – מנהיג שאשכרה מנהיג ומנצח משחקים, ולא בועט מצבים נייחים עם הרבה דאווין.
נקדים את המאוחר ונגיד כבר מעתה שלדעתנו נתניה, לא התשנתה בהרבה, אלו רק גישושי הפתיחה של כל הקבוצות ביחד עם כושר אישי גבוה של עטר, שהביאו אותה לפרוץ קדימה. לנדאו יוביל את קבוצתו לעונה במרכז הטבלה, לא יותר מזה, אבל כמו מי כמונו יודעים, שגם זה משהו, בימינו…
נתניה, מתבססת בעיקר על חמישייה – פשקו, המצויין בשער הזכור לנו מה-0:0 של שנה שעברה בנתניה, אוזן היעיל בהגנה, גזל וצרפתי הממושמעים שעושים הרבה הרבה עבודה בקישור כדי שעטר יוכל לא לרוץ כל כך הרבה, ולהתרכז במה שהוא יודע לעשות הכי טוב – לתת כדורים לגולים או לתת גולים.
בין לבין יש לנתניה, צמד בלמים זרים עם נסיון – גמאן מקרית גת וביליץ מאשדוד (מה יעשה סטני מול חברו לקבוצה משנה שעברה?), שלא ברור האם לנדאו יעלה עם אחד מהם או שניהם, שלח הבלתי נלאה, יכסח ללא הכרה גם בשבת, ואפרופו בלתי נלאים מיודענו אילן בוארון באגף שמאל, מראה שיש לו עדיין למכור נסיון וקשיחות, אבל קצת פחות מהירות (אם ארז מגיע מ”פוקס” זו הנקודה לתקוף).
בהתקפה עושה רושם ששוט המאכזב לא ישותף, כשללובה לוברסקי, המחמיצן הכרוני יצטרף צוקול או וילנר. בכל מקרה חלוצי נתניה רעבים ומזומנים, גם אם לא בכושר משחק גבוה לאחרונה.
ושלא נובן לא נכון – נתניה, במיוחד במגרשה, היא יריבה קשה במיוחד. לנדאו העמיד קבוצה ממושמעת, אגרסיבית בהגנה ויוצאת מהר להתקפה. עטר מנצל התקפות מעבר בהן יש לו חופש יחסי כדי לתרגם את הכישרון שלו להפעלה נכונה של החלוצים ובעיטות מרחוק, ולהפועל יהיה קשה.
אנחנו:
בהפועל פתח תקווה, כל החדשות הן ישנות – השינוי שהביא לתיקו מאופס עם אשדוד ייכנס למשחק השני, כולל טריו הבלמים הישראלי אלקיים – כהן – יחיאל, באגפים רבאח ובכר ובשער רפי הותיק. השינוי היחיד שאולי יתרחש הוא חסרונו של דדי, עקב פציעה (ייתכן) – במקרה זה המאמן ניר לוין, יעמוד בפני 2 אפשרויות – לא לפרק את המערך ולתת הזדמנות נוספת ללוזון בשמאל, או ליצור בור עוד יותר גדול במרכז המגרש על ידי פירוק המערך והכנסת שמיר כקשר דפנסיבי נוסף, מה שישחרר את רוזן לתמיכה בהתקפה.
כאמור וכמעט כרגיל העונה, העמדה בה יכולה הפעול לנצל יתרון איכותי בצורה הבולטת ביותר היא עמדתו של ארז, שעד עתה הוכיח שכישרון אולי יש לו, אבל לבנות עליו לנצח משחקים זה קצת מוגזם, לפחות עד שיוכיח קבלת החלטות טובה יותר. בכל מקרה ארז מפוקס ובכושר טוב בנתניה אומר חדשות טובות מאוד מאוד לחלק ההתקפי שהיה כל כך חיוור, מול אשדוד.
המפתח:
רוזן. יוסי רוזן. זה השם, זה המפתח הכללי לכל העונה, ובמגרשה צר המידות של נתניה, כשהכדור יעבור מצד לצד במהירות, יוסי קריטי יותר מתמיד לקבוע כיצד יתפתח המשחק – בצד ההתקפי, כי המגרש בנתניה וסגנון המשחק תמיד האיר פניו לשחקנים שמצטרפים מאחור בגל שני למתפרצות (יוסי נתן את משחקו הטוב הראשון בבוגרים בנתניה עם שער יפה), ובצד ההגנתי, כי אסור לתת לצרפתי ועטר הזדמנות לספק כדורים או בעיטות מרחוק.
אם יוסי רוזן, ינצח את הקרבות במרכז המגרש יש סיכוי גדול מאוד לצאת עם נקודה ויותר, אם רוזן יילך לאיבוד כיחיד מול רבים היכונו לבוא התופת.
שורה תחתונה:
הפועל מגיעה למשחק עם אותו ראש ואותה דרך של שבוע שעבר – קודם כל לא לספוג. התבוסה של נתניה תגרום לכך שגם היא תעלה זהיר וכל הסיכויים מובילים לשיחזור ה-0:0 של שנה שעברה. מצד שני, הגנת הפועל עדיין לא עמדה במבחן רציני, ופתיחה חזקה של נתניה יכולה בהחלט להביא לשער מהיר שיפרק את כל המערך ויתחיל בהפצצה – חד צדדית או דו צדדית.
הפועל צריכה להעביר חצי שעה ראשונה בלי לספוג, ואז להתחיל לשחרר את המגינים לתקיפות באגפים, ולנצל את היתרון הברור של סטני ואליאב מול שומריהם הנתנייתים (בהנחה שהם לא יהיו בכל פעם אחד מול שלושה – חייבת לבוא הצטרפות שחקנים להתקפה).
הגיע הזמן:
שנקבל גול מהספסל (שלומי, מה אתה אומר?) שנקבל בישול ממגן תוקף (ברק\עבד – מה דעתכם? גם “סחיטת פנדל” תתקבל בברכה) העיקר שנעלה מעל הקו האדום…
אין לנו עוד מה להוסיף, אחרי התיאור המיוחד ואפילו המוצלח של העובדות, התקוות והחלומות של עורכי האתר “כחול לעולמים” – האתר הרשמי והמרשים של הפועל פתח תקווה – לחצו כאן.
עוד בנושא:
תקלה או מגמה – הפועל פתח תקווה מגיעה לקופסא
טקס חתימה על אמנה למניעת אלימות ייערך בשבת ב”קופסא”
Add Comment