מעידכון לשנת 2007 עולה, כי מדי שנה, מתגלים בישראל כ- 25,000 חולי סרטן חדשים, מהם כ- 450 ילדים ■ בקרוב יתחיל בארץ מחקר מקיף ביותר לבחינת צרכי המחלימים בישראל, מידת השתלבותם בחברה וחזרתם לחיים שגרתיים.
סרטן השד הנפוץ ביותר בישראל מבין 200 סוגי סרטן
על פי נתוני האגודה למלחמה בסרטן כיום חיים במדינת ישראל כ-200,000 חולים ומחלימים ממחלות סרטן לסוגיו, מהם כ- 120,000 חולי סרטן, הנמצאים בטיפול או במעקב (הספירה מתייחסת ל-5 שנים מיום גילוי המחלה). על פי נתוני רישום הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, מדי שנה מתגלים בישראל כ-25,000 חולי סרטן חדשים, מהם כ-450 ילדים.
רבקה פרייליך דוברת האגודה למלחמה בסרטן, מסרה, כי אלה הם סוגי הסרטן השכיחים ביותר בישראל;
1. סרטן השד, כ-4,000 נשים מדי שנה.
2. סרטן המעי הגס והחלחולת, כ-3,000 נשים וגברים מדי שנה.
3. סרטן הערמונית, כ-2,000 גברים מדי שנה.
4. סרטן הריאות, כ-1,500 נשים וגברים מדי שנה.
5. סרטן בלוטות הלימפה, (הודג’קין + לא הודג’קין), כ- 1,300 נשים וגברים מדי שנה.
6. סרטן העור (מלנומה בלבד), כ-1,200 נשים וגברים מדי שנה.
7. סרטן שלפוחית השתן, כ-1,100 נשים וגברים מדי שנה.
8. סרטן המוח, כ-600 נשים וגברים מדי שנה. סרטן הכליה, כ-600 נשים וגברים מדי שנה. סרטן הדם (לוקמיה), כ-600 נשים וגברים מדי שנה. סרטן הקיבה, כ-600 נשים וגברים מדי שנה.
9. סרטן הלבלב, כ-500 נשים וגברים מדי שנה.
10. סרטן הרחם, כ-400 נשים מדי שנה.
פרופ’ רובינזון; שיעורי ההישרדות מסרטן הולכים ועולים, ואיתם מספר המחלימים
ועוד, כ-200 סוגי סרטן שונים.
פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן, אמר במסיבת העיתונאים לרגל “מבצע הקש בדלת” (15.10.2007) של האגודה למלחמה בסרטן, כי האגודה למלחמה בסרטן, שמה לה למטרה השנה, להמשיך בפעילויות למען כל אוכלוסיית מדינת ישראל; להדרכה למניעת סרטן לאוכלוסיה הבריאה ולהגדלת סיכויי הריפוי ושיפור איכות החיים של חולי הסרטן. אבחון מחלת הסרטן מלווה בהבנה שהחיים עלולים להשתנות.
במשך תקופה, חולים עוברים בדיקות, טיפולים ושינויים משמעותיים בשגרת החיים. לאחר סיום הטיפול וההחלמה, רבים נותרים עם תהיות ולעיתים חרדות, וסדרי העדיפויות בחייהם השתנו. השאיפה היא ליצור הנחיות ברורות למעקב הנדרש והמלצות לדרכי ההתנהגות הרצויים”.
“שיעורי ההישרדות מסרטן הולכים ועולים, ואיתם מספר המחלימים שכל רצונם לחזור למעגל החיים, לעבודה מסודרת ולחיים תקינים, כשצל המחלה מאחריהם. בקרוב יתחיל בארץ מחקר מקיף ביותר לבחינת צרכי המחלימים בישראל, מידת השתלבותם בחברה וחזרתם לחיים שגרתיים. זאת על מנת לאתר את צרכיהם ובכך לשפר את איכות חייהם וחיי משפחותיהם”.
המחקר מתבסס על שאלון באדיבות קרן לאנס אמסטרונג, שערכו מחקר דומה בארצות הברית שהצביע על צרכי מחלימי הסרטן במדינות השונות” – סיכם פרופ’ אליעזר רובינזון.
מירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, הוסיפה, במסיבת העיתונאים, כי: “המלחמה בסרטן, היא המלחמה של כולנו – בריאים וחולים. התרומות שיאספו במהלך במבצע הקש בדלת, יאפשרו לאגודה לפעול במספר חזיתות;
מירי זיו; “המלחמה של כולנו – בריאים וחולים…”.
קידום המחקר על ידי מלגות מחקר לעשרות רופאים וחוקרים, מפעילויות רבות למניעת סרטן כמו פעילות ניידת הממוגרפיה “מיכל” המצמצמת את הפערים בגילוי המוקדם בין המגזרים השונים בישראל וכלה באבחון מוקדם וסיוע לחולים על ידי רכישת מכשירים רפואיים חדשניים ומתקדמים לבתי חולים ומימון העסקתן של אחיות ועובדות סוציאליות במחלקות ובקהילה”.
החודש מציינת האגודה למלחמה בסרטן את חודש המודעות לסרטן השד, במקביל לציון החודש בכל רחבי העולם. שיעורי הגילוי המוקדם בישראל עולים וכך גם שיעורי ההחלמה. אני קוראת לכל אישה להכיר את שדיה ובמקרה של שינויים, לפנות לרופא. על כל אישה מעל גיל 50 לעבור בדיקת ממוגרפיה באופן סדיר – אחת לשנתיים.
על נשים עם “היסטוריה משפחתית” של סרטן שד, לעבור בדיקת ממוגרפיה פעם בשנה, מגיל 40, או על פי המלצת רופא. נשאיות למוטציה הידועה צריכות להסרק גם ב-MRI. נשים רבות מבצעות בדיקת ממוגרפיה, אך אינן עושות זאת באופן סדיר ועל פי ההמלצות. זכרו – גילוי מוקדם מציל חיים ומביא לשיעורי ריפוי של 90% ויותר”.
אני קוראת לתושבי ישראל להושיט יד למלחמה בסרטן – למען החולים ונגד המחלה”. סיכמה מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן.