עודד צפתי השף והבעלים של ביסטרו בר “על הנהר” אשר במתחם הירדנית בקיבוץ כנרת מעניק לנו שידוך בסלט נהדר קל להכנה
סלט פלאפל ורימונים לחג ראש השנה
מצרכים לסלט
צרור עלי כוסברה שטופים ומיובשים
מיץ לימון
שן שום אחד
מלח גס לטעם
מעט שמן זית
מעט פלפל חריף ירוק בלי הגרגירים
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים
גרגירים מחצי רימון
גרידת לימון- מלימון אחד
3-4 כדורי פלאפל- מתערובת מוכנה
חצי עגבנייה
כמה גרגירי כמון
2 כפות יוגורט עזים עם מעט נענע
אופן הכנת הסלט
בקערה מניחים את עלי הכוסברה הקצוצים דק הרחוצים בהרבה מיץ לימון, עליהם שוברים שן שום, מוסיפים מלח גס, שמן זית, מעט פלפל חריף. שוברים פנימה אגוזי קשיו קלויים, ומוסיפים את גרגירי הרימון וגרגירי הכמון.
מטגנים 3-4 כדורי פלאפל אותם הכנו מראש, וקורעים כל כדור גס ומוסיפים אותם לסלט יחד עם חצי העגבנייה החתוכה דק.
מערבבים את הכל יחד, מזליפים מעל 2 כפות מרוטב היוגרט והנענע ונהנים!
בתאבון!
צילום: ואלרי איגנטייב
Add Comment