hadsot_003.jpg
ההסתדרות: ראשי הערים מונעים את סיום השביתה
ההסתדרות לא תהיה מחויבת לוויתורים להם הסכימה במסגרת ההסכם שהושג הבוקר, אשר נדחה ע”י ראשי הערים.
בהסתדרות מאשימים את ראשי הערים בחוסר אחריות ובהפקרות לאומית המונעת את סיום השביתה. ביוזמת ח”כ עמיר פרץ יו”ר ההסתדרות החדשה, התקיימה הבוקר פגישה בלשכתו של פרץ בהשתתפות עדי אלדר יו”ר המרכז לשלטון מקומי ומאיר ניצן חבר צוות המו”מ.
פרץ, אשר זיהה מצב בו עלולה השביתה לצאת משליטה ולהיקלע למצב של כיפופי ידיים בין העובדים והמעסיקים הסכים לוויתורים מרחיקי לכת ובהם ויתור על התשלום הרטרואקטיבי המגיע לעובדים.
המעסיקים מצידם הסכימו לשלם שכר חלקי עבור ימי השביתה לפי אותו מנגנון שנחתם בסיומה של השביתה הקודמת. ההסתדרות אף הסכימה לדחות במספר חודשים את תחילת תשלום תוספות השכר למקבלי המשכורות הנמוכות.
הפגישה בבוקר הסתיימה בלחיצת ידיים ובסיכום עקרוני בין הצדדים וההסתדרות החלה להתארגן להפסקת השביתה ולהחזרת העובדים לעבודה.
לאחר השגת ההסכם יצאו פרץ, ניצן ואלדר מבית ההסתדרות לכנס של מרכז השלטון המקומי בהשתתפות ראשי הערים, כדי להציג את ההסכם ולאשרר אותו.
ראשי הערים הסכימו לכל הסעיפים בהם ההסתדרות ויתרה אך דרשו לבטל את הסעיפים בהם התגמש מרכז השלטון המקומי. בהצבעה פנימית שערכו חברי המרכז לשלטון מקומי החליטו החברים לדחות את ההסכם. מאיר ניצן אשר היה שותף להסכם שהושג בבוקר, הודיע כי הוא פורש מצוות המו”מ במחאה על כך שהסכם שהושג וסוכם בלחיצת יד נדחה ע”י ראשי הערים.
במהלך כל זמן הדיון התקיימה בכניסה למשרדי מרכז השלטון המקומי הפגנה סוערת של מאות עובדי הרשויות המקומיות אשר מחו נגד ראשי הערים.
בהסתדרות מדגישים כי לא יסכימו בשום אופן לדיון מחודש רק על חלק מהסעיפים. אם משנים את ההסכם שהושג יש לפתוח אותו לחלוטין, ולדון בו מההתחלה. ההסתדרות לא מתחייבת להמשיך ולהסכים לוויתורים שקיבלה על עצמה במסגרת הדיון על ההסכם.
לאון מורוזובסקי, מזכ”ל הסתדרות הפקידים: “האחריות על המשך השביתה ועל הפגיעה בציבור מוטלת אך ורק על ראשי הרשויות אשר חזרו בהם מההסכם שהושג בין ההסתדרות ובין ראשי השלטון המקומי הבוקר בלשכת יו”ר ההסתדרות. לא יתכן כי לאחר שהלכנו כברת דרך ארוכה לקראת השלטון המקומי, הסכמנו לוויתורים מרחיקי לכת, לחצנו ידיים ואף התחלנו להתארגן לסיום השביתה הם חוזרים בהם מההסכם. חוסר האחריות של ראשי הרשויות פוגע בציבור”.