דילוג לתוכן
כאן נתניה

נתניה: נחנך מרכז יום לקשיש ומרכז קהילתי ע”ש דבורה ברקוביץ ז”ל

0
0

מרכז היום החדש פועל ברח’ הזית 2 בעין התכלת. ברקוביץ ז”ל היא גם אימה של ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר שהעידה לא פעם, כי הנתינה האין סופית של האם, הייתה ונשארה ערך מרכזי המלווה את פעילותה לאורך השנים.
נתניה: נחנך מרכז יום לקשיש ומרכז קהילתי ע
נתניה: נחנך מרכז יום לקשיש ומרכז קהילתי ע”ש דבורה ברקוביץ ז”ל

חנוכת מרכז יום לקשיש הוא אירוע מרגש בדרך כלל, אבל חנוכת מרכז היום לקשיש ע”ש דבורה ברקוביץ ז”ל – היה אירוע מרגש במיוחד, שהעלה דמעות בעיניהם של נוכחים רבים. המרכז מנציח את שמה של דבורה ברקוביץ ז”ל, שידועה בכינוייה “האימא של השירות לקשיש” על שום התמיכה, הסיוע והתנדבותה המסורה למען קשישי נתניה.

ברקוביץ ז”ל היא גם אימה של ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר שהעידה לא פעם, כי הנתינה האין סופית של האם, הייתה ונשארה ערך מרכזי המלווה את פעילותה לאורך השנים.

בחנוכת המרכז העלו הנוכחים על נס את פועלה של האם, שעבדה הרבה מאוד שנים בשירות לקשיש ולמען הקשישים, הצניעה לכת ועשתה הכול כדי לתת, בסתר ובצנעה.

לאחר מותה, גילתה משפחתה, כי האם שבעצמה לא הגיעה לגיל זקנה – סייעה וסעדה קשישים רבים וגם כיום, 14 שנה לאחר מותה, כל מי שמזדמן למצבה שעל קיברה מגלה שמשפחה נוספת שומרת לה חסד ומדליקה נר ליד מצבתה.

מני ברקוביץ, בנה של דבורה ז”ל, ציין, כי מדובר; “בהנצחה הנכונה במקום הנכון לאיש הנכון” שכן במקום הזה, בשכונת עין התכלת הקטנה, היא החלה את פעילותה”.

חנוכת מרכז היום, נערכה במעמד ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר, ראש העיר בעבר ויו”ר העמותה למען הקשיש הגמלאי נתניה, עו”ד יואל אלראי, שביוזמתו נקרא המרכז על שמה של דבורה ברקוביץ ז”ל וכן מנכ”ל המוסד לביטוח לאומי, ד”ר יגאל בן שלום, מנכ”ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים, נחום איצקוביץ, נציג אש”ל, יעקב קבילו, חברי מועצת העיר, בני משפחה ועובדי השירות לקשיש לדורותיו.

זהו מרכז היום החמישי שמוקם בעיר נתניה, אשר נועד לאפשר לקשישים לממש את זכאותם לחוק סיעוד. במקביל מפעילה העירייה 10 מועדונים חברתיים לגמלאי העיר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77