Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מלאך החלומות האסורים – ספר ביכורים לילדים של שלמה אברמוביץ’

0
0

“מלאך החלומות האסורים” מרשה לילדים לכתוב ולצייר בספר ומזמין אותם להשתתף בתחרות הארצית לחלומות אסורים שתתקיים בסתיו בעיר תל-אביב.

מלאך החלומות האסורים – ספר ביכורים לילדים של שלמה אברמוביץ’

הכירו את “מלאך החלומות האסורים”. הוא קם מהמיטה כשכולנו ישנים. ממריא לקצה שמיים ומשקיף אל הגגות, עם משקפת מיוחדת לגילוי דאגות, בוחר בחדר שנראה קצת עצוב ונוחת על גגו, כמוס בכל טוב. לשלמה אברמוביץ’, עיתונאי, סופר ומשורר היכרות אישית עם המלאך השובב ביותר בשמיים. “מלאך החלומות האסורים” הוא ספר ביכורים לילדים פרי עטו.

הטקסט: “מלאך החלומות הטובים”, נכתב ע”י אברמוביץ’ כשבתו הבכורה דנה, היתה בת 3, הפך ל”מלאך החלומות” כשבנו ירון היה בן 3 ויצא לאור כ”מלאך החולמות האסורים” כשבנו נועם הגיע לגיל 8.

איורים: יונת קציר, שסוגרת את ספר הילדים ה-54 שלה. יונת צפתה ב”מלאך החלומות האסורים” בחדר הילדים של ילדיה ותיעדה אותו בפעולה.

“מלאך החלומות האסורים” מרשה לילדים לכתוב ולצייר בספר ומזמין אותם להשתתף בתחרות הארצית לחלומות אסורים שתתקיים בסתיו בעיר תל-אביב.

אוֹמְרִים שֶׁהוּא דּוֹמֶה לְכֻלָּם בַּשָּׁמַיִם:
עֵינַיִם שֶׁל תְּכֵלֶת
וְסֹמֶק בַּלְּחָיַיִם,
וְשֶׁיֵּשׁ לוֹ זוּגוֹת אֵיבָרִים,
שְׁנַיִם שְׁנַיִם:
זוּג יָדַיִם וְזוּג רַגְלַיִם,
זוּג מַרְפֵּקִים וְזוּג בִּרְכַּיִם,
זוּג כְּתֵפַיִם וְגַם זוּג כְּנָפַיִם,
אֲבָל כְּבָר קָרָה לוֹ (פַּעַם פַּעֲמַיִם),
שֶׁהוּא פָּשׁוּט הֶעֱדִיף
לָעוּף עִם הָאָזְנַיִם.

מלאך החלומות האסורים / כתב: שלמה אברמוביץ, איירה: יונת קציר-גולן.

(מהדורה ראשונה נמכרה בתוך שבוע). הוצאת טקסטים. 28 עמוד. 49 שקלים בלבד.

תגובות
0
0



Exit mobile version