סולידאריות נדירה בין חקלאים מהקיבוצים עם עמיתיהם שפונו מגוש קטיף ומבקשים לחזור ולעסוק בחקלאות ■ חקלאי גוש קטיף לשעבר הקימו בשבוע שעבר אוהל מחאה מול משרד רוה”מ
ראשי התנועה הקיבוצית לראש הממשלה: התערב לפתרון מהיר עבור החקלאים שפונו מגוש קטיף
שנתיים חלפו מאז פינוי גוש קטיף ותושביו מרצועת עזה. רבים מבין המפונים עדיין חיים תחת טראומת הפינוי, ביניהם גם רוב חקלאי גוש קטיף. מבין 400 התושבים שעסקו בחקלאות, עוסקים כיום רק 50 בחקלאות. מדובר בקבוצה שעברה במשותף ליישוב. השאר לא מצאו עבודה בתחום.
בשבוע שעבר הקימו מי שכעת לא עוסקים בחקלאות אוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה. הם מוחים על היעדר התקדמות בעניינם, והתעלמות המדינה מרצונם לחזור ולעסוק בחקלאות, ולהקצות להם אמצעי ייצור, קרקע ומכסות.
במכתב ששיגרו זאב (ולוולה) שור וגברי ברגיל, מזכירי התנועה הקיבוצית, לראש הממשלה, אהוד אולמרט, הם מבקשים את התערבות ממשלת ישראל למציאת פתרון עבור החקלאים שפונו מגוש קטיף; “פתרון שיאפשר להם לחזור ולהיות אזרחים תורמים למדינת ישראל”.
מזכירי התנועה הקיבוצית מסבירים בהמשך המכתב; “כחקלאים, וכגוף התיישבותי, אנו מודעים לקשר העמוק הנוצר בין חקלאי לאדמתו. יודעים אנו שחקלאות איננה רק מקור הכנסה, אלא דרך חיים. כל זה הופך את משבר אותם חקלאים לקשה מנשוא”, כתבו ברגיל ושור.
בהמשך הפנייה לראש הממשלה, מציינים ראשי התנועה הקיבוצית, כי פנו למס’ קיבוצים, וביקשו את עזרתם לחקלאי גוש קטיף לשעבר, והגעתם לאוהל המחאה בירושלים, כאקט של סולידריות של חקלאים לחקלאים.