במסגרת שיתוף הפעולה בין המכללה למכון בצעו סטודטים במגמת מכונאות רכב את פרוייקט הגמר שלהם לצורך קבלת הדיפלומה במכון ■ בזכות ההצלחה יתמחו במכון בשנת הלימודים הבאה סטודנטים ממגמות נוספות בהן: תעשיה וניהול, מכטרוניקה ובניין.
שיתוף פעולה ייחודי בין המכון לחקר הכשל והמכללה הטכנולוגית רופין ביה”ס להנדסאים
המכון לחקר הכשל, המכון הפרטי היחיד מסוגו בארץ, שקבע את מעבדותיו בקמפוס מדרשת רופין והמכללה הטכנולוגית רופין – בית הספר להנדסאים, חוברים ביחד לסדרה של מיזמים משותפים, במסגרתם נחשפים הסטודנטים לעולם המרתק של איתור מנגנוני כשל של מוצרים, מכונות וחומרים.
אינג’ מאיר קנדלר, ראש המכון, מומחה בינלאומי בתחומו, מגדיר את המכון כמז”פ ( מעבדה לזיהוי פלילי) אזרחי או כמכון פתולוגי שבודק הכל חוץ מבני אנוש.
מומחי המכון לחקר הכשל, בודקים עבור מגוון לקוחות, בתוכם בתי משפט ומשרד התחבורה, ארועי נזק ושריפות, סיבות שגרמו למטוסים להתרסק, לגשר להתמוטט, חלקי רכב שנסדקו וכשלים בכלי רכב שגרמו לתאונות דרכים, מכסה מנוע שהתעופף באמצע נסיעה, מנורה שנסדקה ונפלה בגן ילדים, הברגה פלסטית של צנרת שזזה וגרמה להצפת קניון, לכבל חשמלי עבה שנקרע ועוד.
במסגרת שיתוף הפעולה בין המכללה הטכנולוגית רופין – בית הספר להנדסאים למכון, ביצעו סטודטים במגמת מכונאות רכב את פרוייקט הגמר שלהם לצורך קבלת הדיפלומה במכון. הסטודנטים בדקו את נושא השמנים במנועי מכוניות.
המכון לחקר הכשל בהנהלת אינג’ מאיר קנדלר – לחץ על התמונה לאתר
בין היתר למדו על סמך המחקר שערכו שיש להתייחס להוראות היצרן באשר למועד החלפת השמנים באהדה אך בביקורתיות, לפי שעיתוי ההחלפה תלוי בעיקר בתיפקודי הרכב. מבדיקותיהם למדו הסטודנטים כי הוראות היצרן מטבען גורפות ובאות לתת מענה לכלי הרכב של היצרן בכל רחבי העולם.
אך בהחלט, ייתכן, כי דרישות קפדניות שמתאימות לתנאים קיצוניים בקו המשווה או באנטרטיקה לא יתאימו לאזור הממוזג בו מצויה ישראל.
בנוסף, לומדים הסטודנטים להפעיל את הציוד המשוכלל והמיוחד שקיים במכון ומדעני המכון מורשים להשתמש במעבדות הרבות והמשוכללות של המכללה.
לדברי תמי צוקרמן מנהלת המכללה הטכנולוגית רופין, וראש התחום הטכנולוגי במכללה, אלי תמם, בזכות הצלחת שיתוף הפעולה יתמחו במכון לחקר הכשל, בשנת הלימודים הבאה סטודנטים ממגמות נוספות, בהן; תעשיה וניהול, מכטרוניקה ובניין.