חקלאות ישראל

פר הרבעה מחוות הבקר שניר זכה בתואר הצטיינות חרף היקף אשכיו ה”קטן” 33 ס”מ

0
0

בשל תכונת העלייה במשקל עם תוספת של 2.1 ק”ג למשקלו מדי יום! ■ בחוות נווה יער הוצגו לראשונה פרים מגזע שרולה שמקורם בארה”ב ■ מספר העגלים המיובאים עומד על כ-80,000 בשנה, קטגוריה זו מגלגלת כ-200 מיליון ₪ בשנה.
פר הרבעה מחוות הבקר שניר זכה בתואר הצטיינות חרף היקף אשכיו ה
פר הרבעה מחוות הבקר שניר זכה בתואר הצטיינות חרף היקף אשכיו ה”קטן” 33 ס”מ

במכירה ע”ש של יוסי רוזנברג ז”ל מקיבוץ כפר רופין- מנכ”ל אמב”ל הראשון ומגדל בקר בכיר הוצגו 50 פרי הרבעה מגזעים לימוזין ושרולה מחוות הגידול: חמדיה, רוזנברג, רמת מגשימים, שניר ולביא. המחיר הגבוה ביותר ששולם עבור פר ההרבעה עמד על 17,600 ₪. הפר בן 18 חודשים שוקל 622 ק”ג והיקף אשכיו 36 ס”מ. הפר טופח בחוות קיבוץ לביא ונרכש ע”י חוות שארפ.

המכירה נוהלה ע”י אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ושה”מ (שירות ההדרכה במשרד החקלאות).

לפר המצטיין בעל הציון הגבוה ביותר בתחנת המבחן, נבחר פר מספר 26, הוא טופח בחוות שניר, בן 15 חודשים ולמרות היקף אשכיו ה”קטן” יחסית של 33 ס”מ, בסך הכול, זכה בתואר בשל כמות המשקל שהוא מוסיף מדי יום העומד על 2.1 ק”ג, תכונה חשובה בגידול בקר לבשר, שאותה יעביר לצאצאיו.

כיום שוקל הפר המצטיין 642 ק”ג ואמור להגיע למשקל של מעל טון! הפר נרכש ע”י חוות יהודיה בסכום של 14,800 ₪.

מאיר רייכרד מקיבוץ שניר עם תעודה על פר מצטיין משניר

הפר המצטיין התחרה עם פר מספר 36, בן 15 חודשים, גם הוא מחוות שניר, בעל היקף האשכים הגדול ביותר במכירה הפומבית שעמד ב-44 ס”מ ומשקלו עומד על 690 ק”ג.

במכירה הוצגו לראשונה פרי הרבעה שהינם צאצאים מהזרעות גזע השרולה האמריקאי, ייחודם של הפרים מגזע זה הינו ייחוס אבותיהם, מהם נלקח בזרע להזרעות בעולם, גדלו במרעה ותכונות מבנה גופם מתאים לתכונות המרעה בארץ.

רחלי גבריאלי מדריכת בקר לבשר בשה”מ (שירות ההדרכה והמקצוע, משרד החקלאות) מציינת, כי האמריקאים מגדלים באופן מובהק בקר לבשר במרעה המשפיע באופן גנטי ישיר על צאצאיהם של הפרים, בעמידותם ובחוזקם.

חיים דיין מנכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) אמר, כי; “בבחינת ייצור הפרים ישנו דגש על תכונות מסוימות כמו; חוזק רגליים, מבנה, עליה במשקל וייצור בשר איכותי וכדומה, תכונות מכריעות ביכולתו של הפר להתקיים בתנאי המרעה בארץ”.

חיים דיין מנכ”ל אמב”ל

מהמכירה יועברו הפרים לחוות הבעלים החדשים ויעסקו בהרבעת הפרות בעדרים וייצור דור צאצאים בריא בעל איכויות גבוהות יותר לעדר הבקר לבשר.

עוד מוסר דיין, כי בענף הבקר לבשר בישראל כ-60,000 פרות ה”מייצרות” 40,000 עגלים לשיווק.

עדרי הבקר לבשר מספקים כ-13% מתצרוכת הבשר בישראל, הצריכה לנפש בישראל עומדת על כ-18 ק”ג בשר בקר לשנה. ענף זה מגלגל כ-150 מיליון ₪ בשנה.

מספר העגלים המיובאים עומד על כ-80,000 בשנה, קטגוריה זו מגלגלת כ-200 מיליון ₪ בשנה. המטרה של אמב”ל, הינה, שינוי מודעות לצריכת בשר הבקר הטרי מתוצרת כחול לבן ומעבר מצריכת בשר קפוא לצריכת בשר בקר טרי ובריא.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן