כך אמר ח”כ זבולון אורלב בכנס אשנב, בשיתוף המסלול האקדמי המכללה למינהל ואיגוד האינטרנט ישראלי ■ ב-4 השנים האחרונות גידול של 50% בפשעי ילדים ונוער באינטרנט ■ אנשים בעלי נטיוות אובדניות פונים יותר לקבל סיוע בפורום אינטרנט מאשר בקו הטלפון
הדרך הוירטואלית במחשב מסוכנת לא פחות מהכביש הסואן ברחוב. ח”כ אורלב
ח”כ זבולון אורלב, יו”ר וועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת, יצא כנגד הצעת החוק של ח”כ כהן לחסימת אתרים פוגעניים ולדבריו; “מי שסומך על סינון תכנים וסגירת ערוצים – טועה”. עם זאת ח”כ אורלב אינו מזלזל בעוצמתו של האינטרנט ובסכנות הטמונות בשימוש לא מושכל בו באומרו, כי “הדרך הוירטואלית במחשב מסוכנת לא פחות מהכביש הסואן ברחוב. ולכן, יש להשוות את המשאבים המוקצים לגלישה בטוחה לאלו המוקצים לבטיחות בדרכים” – ח”כ אורלב, אמר הדברים הכנס השנתי של עמותת אשנב, להנצחת ערן אדרת ז”ל, בשיתוף עם איגוד האינטרנט הישראלי שהתקיים בבית הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
הכנס (חמישי ה-7 ביוני 2007) עמד השנה בסימן ’השפעת האינטרנט על החברה’ והתמקד בקשיים הניצבים בפני הורים לילדים צעירים ולבני נוער בעידן ה-WEB 2.
רפ”ק רם יקיר, ממחלק הנוער במשטרת ישראל, חשף נתון מדאיג לפיו בארבע השנים האחרונות חלה עלייה של 50% בפשעי אינטרנט המבוצעים ע”י ילדים ובני נוער.
רפ”ק יקיר, הסביר, כי ילדים ובני נוער מעורבים הן בעבירות מחשב, הכוללות בין היתר משלוח של דואר זבל, מייל או נוזקה ובנוסף הם מעורבים בפשעים קלאסיים, המתבצעים באמצעות המחשב, וביניהם; איומים, סחר בסמים, פדופיליה ועוד.
יצחק גילת, פסיכולוג ומנהל תחום האינטרנט בער”ן הציג במסגרת הכנס תוצאות מחקר המראה, כי 15% מכלל הפונים לפורום הסיוע של ער”ן באינטרנט היו בעלי נטיות אובדניות וזאת למול 1% בלבד מהפונים למוקד הסיוע הטלפוני.
גם דרך הצ’אט באתר פנו 1% בלבד של אנשים בעלי נטיות אובדניות. ההסבר שנתן גילת לממצאים אלה הוא שהאנונימיות המוחלטת באינטרנט, השימוש בשפה כתובה, והתמיכה הקבוצתית שניתנת בפורום, יוצרים תנאים המעודדים אנשים בעלי נטיות אובדניות לפנות לעזרה.
עוד בכנס, הוענק ע”י ברוך הינוך יו”ר עמותת אשנב – ’פרס אשנב למורה היזם’ המיועד למורים שיזמו פעולות בתחום הגלישה הבטוחה באינטרנט, ותעודת הוקרה לבית הספר הארצי לתקשוב של צהל (בה”ד 7) על חלקם בפרויקט הדרכה שנערך בבתי ספר ברחבי הארץ, ביוזמת עמותת אשנב.
’פרסי אשנב’ למורים שיזמו פעולות יוצאות דופן בתחום הגלישה הבטוחה באינטרנט
מקום ראשון:
ניתן לסנדרה קציר ואמיר בנג’יו מבי”ס רעות – מועצה אזורית מנשה על פרויקט “זום לרשת” שכלל הפקת קליפים בנושא גלישה בטוחה, הפעלת תלמידים בעקבות הקרנת הקליפים וחשיפה בפני ההורים. הפרס ניתן על יצירתיות בתחום הגלישה הבטוחה והפעלת גורמים רבים מקרב אוכלוסיית בית הספר.
מקום שני:
ניתן לסאטי חלאילה על פרויקט ” טיול וירטואלי”. בפרויקט השתתפו 7 בתי ספר מהמגזר היהודי והערבי בצפון הארץ. הפרס ניתן על תרגום לערבית של מדריכים לתלמידים, להורים ולמורים בנושא “גלישה נבונה”, ועל פעילות בהיקף רחב בפרויקט שיצר תשתית להפצת הנושא במיגזר הערבי.
מקום שלישי:
ניתן לשולה בשי מבי”ס אהל שם בר”ג על פרויקט “שגרירשת”. בפרויקט זה תלמידים מתנדבים מכיתות ט’ ו – י’ לומדים על תרבות הרשת ממומחים שונים ומעבירים הרצאות מלוות במצגות שהם יצרו לתלמידים בבית הספר תוך התייחסות ל”אמנת ’אהל שם’ לגלישה נבונה”. הפרס ניתן על התמדה בקידום השימוש הנבון ברשת בבית הספר ובניית תוכנית ייחודית והפעלתה באופן מתמשך.
ציון לשבח במגזר הערבי:
ניתן לרינה חנא ודיאנה גנטוס מבי”ס אלגאדיר סכנין על פרויקט “חכמים ברשת/הוי בן אדם”. הפרויקט כלל כתיבה והלחנה של שיר בעברית ובערבית, בנושא גלישה בטוחה, בניית אתר ועריכת פעילויות בבית הספר. הציון לשבח ניתן על ביטוי יצירתי ומקורי של הנושא.
ציון לשבח בתחום החינוך המיוחד:
ניתן לרינה כהן על פרויקט “חינוך והגינות”. בפרויקט הוקם אתר ובו מיגוון של פעילויות, קישורים ועדכונים. באתר עשו שימוש כ-1200 תלמידי החינוך המיוחד בכל רחבי הארץ. הציון לשבח ניתן על התאמה לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים תוך שימוש חכם ברשת להפצת התכנים ועל יצירת תשתית של ניהול ידע בתחום זה המאפשרת המשכיות והתעדכנות.
ציון לשבח במגזר החרדי:
ניתן לרבקה שחור מבי”ס דתי-תורני “פסגות” בישוב פסגות, על פרויקט “זהירות בגלישה ברשת בעקבות פסוקי משלי”. בפרויקט נלמדת הגלישה הבטוחה באינטרנט באמצעות פסוקים מספר משלי. הציון לשבח, ניתן על התאמת הנושא לאוכלוסיה החרדית, על מקוריות, רלבנטיות ושיתוף הורים.
■ אודות בית הספר למינהל עסקים – המסלול האקדמי המכללה למינהל
בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל הוא הגדול בישראל ולומדים בו 3,500 סטודנטים. בית הספר מציע שש תכניות מתמחות בלימודי ה-MBA ושש תכניות בתואר ראשון.
מלמדים בו 150 אנשי סגל בכירים מהאקדמיה ומהשטח, כשהדגש הוא על מחקר יישומי המשלב את הפן הניהולי, ההוראתי והמחקרי של מקצועות הניהול, לשימוש הקהילייה העסקית בישראל. תכניות לימודים משולבות בעסקים “חיים”, משחק עסקים ויזמות עסקית, עם מסלולים ייחודיים למצטיינים ולמנהלים בכירים.
■ אודות עמותת אשנב
עמותת אשנב להנצחת ערן אדרת ז”ל הוקמה בשנת 1999 ביוזמתו של דר’ אבשלום אדרת, אביו של ערן ושמה לה למטרה להגביר את מודעות הציבור להשפעות החיוביות והשליליות שיש לשימוש ברשת האינטרנט על החברה ועריכה.
ערן אדרת ז”ל שם קץ לחייו ולאחר מותו התבהר, כי שיתף רבים ברשת במצוקותיו ותחושותיו והם עודדו אותו לכיוון המעשה הקשה במקום להעניק לו תמיכה וסיוע.
Add Comment