Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שר ההשכלה הבריטי שולל החרם על האקדמיה הישראלית

0
0

בִּיל רָמֶל שר ההשכלה היה נחרץ בדבריו בהופעתו באוניברסיטה העברית ומשוכנע; ש”הרוב המוחלט של המוסדות האקדמיים בבריטניה מתנגד לחרם” למרות ההחלטה.

שר ההשכלה הבריטי ביל רמל משמאל, שולל החרם על האקדמיה הישראלית. פרופ’ מגידור, ושרת החינוך תמיר. צילום; ששון תירם ©

התנגדות חריפה להחלטת החרם שהתקבלה באחרונה בידי איגוד המרצים הבריטי השמיע היום השר הממונה על השכלה גבוהה בבריטניה בִּיל רָמֶל. במסיבת עיתונאים עם שרת החינוך פרופ’ יולי תמיר ועם סטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים, אמר ביל רמל, כי חרם הוא מוטעה מיסודו.

“אני מקווה – אמר רָמֶל; כי ביקורי כאן ישלח מסר חזק בדבר עמדותיה של ממשלת בריטניה ושל העם הבריטי בהתנגדות לחרם על המוסדות להשכלה גבוהה ועל האקדמיה בישראל, כפי שעלה מהחלטת איגוד המרצים הבריטי”.

רמל, הוסיף, כי הוא איתן באמונתו בגלובליזציה של ההשכלה הגבוהה, שבה מכללות ואוניברסיטאות מפגישות בין אנשים מלאומים שונים. “חרם אקדמי – אמר; “הוא ההפך מזה. רמל אמר שהוא משוכנע ש”הרוב המוחלט של המוסדות האקדמיים בבריטניה מתנגד לחרם” למרות ההחלטה”.

בדבריו באירוע, אמר נשיא האוניברסיטה העברית פרופ’ מנחם מגידור שהאוניברסיטה העברית גאה בקשרי הגומלין הרבים עם מוסדות ההשכלה הבריטיים.

בִּיל רָמֶל שר ההשכלה הבריטי; מסר חזק בדבר עמדותיה של ממשלת בריטניה. צילום; ששון תירם ©

עוד ציין, פרופ’ מגידור, כי; “האוניברסיטה העברית מקיימת ותמשיך לקיים קשרים בתחומים רבים עם חוקרים פלסטינים ועם אקדמאים מארצות שכנות אחרות. “אני מקווה”, אמר מגידור; “שאנשים קצרי ראות וצרי מוחין לא יחבלו במאמצינו”.

מגידור גם התייחס להצהרה שחתם עליה לפני שנתיים בלונדון יחד עם עמיתו סרי נוסייבה, נשיא אוניברסיטת אל קדס בירושלים, שבה הצהירו השניים על התנגדותם לכל חרם וקראו להמשך המאמצים לשיתוף פעולה.

שרת החינוך פרופ’ יולי תמיר שהתלוותה לביקורו של השר הבריטי הביעה את הערכתה על בואו של רמל לישראל בעת הזו לחזק את הקשרים בין ההשכלה הגבוהה בישראל ובבריטניה.

תמיר, ניצלה את ההזדמנות להודות לממשלת בריטניה על עמדתה הברורה ועל התנגדותה הנחרצת לחרם.

“החרם האקדמי, אמרה תמיר; הוא כלי פוליטי העומד בסתירה לכל מה שקדוש לחשיבה האקדמית. תמיר קידמה בברכה את הצעתו של רמל לתאם סמינרים משותפים וסדנאות עם אנשי אקדמיה בבריטניה. “אנו מצפים לדיאלוג טוב יותר ולשיתוף פעולה שיתרום לחברה בישראל” – דברי השרה.

תגובות
0
0



Exit mobile version