אינטרנט חדשות

איגוד האינטרנט הישראלי נגד נז”ק – ניהול זכויות קניין

0
0

חרף הלחצים שמפעילות חברות התקליטים על המחוקק, כדי לקדם חוק שנועד לאסור פריצת מנגנוני ההגנה הדיגיטליים, הן כלל לא משלבות את מנגנוני ההגנה בתקליטורים שהן מפיקות. האיגוד יערוך דיון בנושא מנגנוני הגנה טכנולוגיים וזכויות יוצרים ב-11 ביוני 2007, בת”א
איגוד האינטרנט הישראלי נגד נז
איגוד האינטרנט הישראלי נגד נז”ק – ניהול זכויות קניין. לוי

פריחתה של רשת האינטרנט גרמה למהפכה של ממש בקלות הנגישות למידע – ובכללן גם יצירות המוגנות בזכויות יוצרים. כדי להגן על יצירות מוגנות מפני העתקה, פיתחו חברות התקליטים שורה של מנגנוני הגנה טכנולוגיים, הקרויים נז”ק – ניהול זכויות קניין (DRM – Digital Rights Management) ואשר אמורים למנוע את היכולת להעתיק או לשנות קובץ דיגיטלי המוגן בזכויות יוצרים (על גבי תקליטור, כרטיס זיכרון וכו’). משרד המשפטים בודק בימים אלה אפשרות לחוקק חוק שנועד לאסור על פריצת מנגנוני ההגנה הדיגיטליים.

“בשם עקרון ההגנה על קניין רוחני של אמנים ויוצרים, פותחו מנגנוני הגנה טכנולוגיים. בחלוף הזמן, התברר, כי מנגנונים אלה בעייתיים ומסכנים עקרונות יסוד בדמוקרטיה הישראלית כגון: חופש הביטוי, הזכות לפרטיות, חופש הקניין ועוד”, אומרת אומרת עו”ד מי-טל גרייבר שוורץ, מאיגוד האינטרנט הישראלי. לדבריה, עיגון השימוש במנגנוני הנז”ק בחוק, עלול להשפיע לרעה על צביונה של ישראל כחברה מודרנית מוטת מידע, ולא תסייע לבעלי הזכויות להגן על יצירותיהם או להגדיל את הכנסותיהם.

מבדיקה שערך איגוד האינטרנט, התברר, כי חרף הלחצים שמפעילות חברות התקליטים על המחוקק, כדי לקדם חקיקה בנושא, הן כלל לא משלבות את מנגנוני ההגנה בתקליטורים שהן מפיקות.

מהבדיקה עולה, כי מתוך 60 תקליטורים שיצאו לאור בשנים 2006-2007 בישראל, אף לא אחד מהם היה מוגן באמצעות נז”ק; “לו באמת רצתה תעשיית המוסיקה הישראלית בהגנה טכנולוגית כזו, אפשר היה לצפות שהיא תימצא זה מכבר בתקליטורים” – אומרת עו”ד גרייבר שוורץ.

לפרטים נוספים על עמדת האיגוד בנושא לחץ כאן.

גרייבר-שוורץ: עיגון השימוש במנגנוני הנז”ק בחוק, עלול להשפיע לרעה על צביונה של ישראל

דיון בנושא יתקיים במסגרת סדרת מפגשי ההעשרה שמקיים איגוד האינטרנט הישראלי. המפגש, שייערך בשיתוף עם המרכז למשפט וטכנולוגיה באוניברסיטת חיפה, יעסוק בנושא מנגנוני הגנה טכנולוגיים, על זכויות יוצרים ויתקיים ביום ב’, 11 ביוני 2007, בשעות 17:00-19:30, באודיטוריום אורט סינגלובסקי (בנין מס’ 6), דרך הטייסים 28, בעיר ת”א.

את המפגש יפתחו רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, ופרופ’ עלי זלצברגר, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

בין המרצים: חה”כ משה כחלון, יו”ר ועדת הכלכלה בכנסת, עו”ד עמית אשכנזי מהרשות למשפט טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים, עו”ד אייל פרייס מהפדרציה לתקליטים, פרופ’ ניבה אלקין-קורן מהפקולטה למשפטים באונ’ חיפה ודורון שקמוני, חבר הנהלת איגוד האינטרנט הישראלי.

עוד ידברו על הנושא במסגרת המפגש: אבנר פינצ’וק מהאגודה לזכויות האזרח, בני פנקס מומחה מחשבים והצפנה מאוניברסיטת חיפה, הגברת רבקה שוויקי מבית הספרים הלאומי ועו”ד אייל שגיא מחברת מיקרוסופט.

הכניסה לחברי האיגוד חופשית, והכניסה לציבור הרחב היא בעלות סמלית של 50 ₪ (עלות חברות שנתית באיגוד: 70 ₪). ההשתתפות מותנית בהרשמה, מראש מספר המקומות מוגבל.
להרשמה ופרטים נוספים: info@isoc.org.il, או בטלפון: 03-6114094 שלוחה 3516/5 (נהורא/מי-טל), פקס: 03-6114095.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן