הכלי החדש, שפותח ביבמ בחיפה, מוצג במסגרת מיזם כלל-עולמי של יבמ לחשיפת הטכנולוגיות המבטיחות ביותר הנוצרות במעבדות המחקר שלה ■ המערכת Development Engagement Service נשענת על תפיסת Web 2.0 ועושה שימוש בטכנולוגיות דוגמת AJAX, לבניית יישומי Web.
יבמ – IBM פיתחו כלי שיאפשר למשתמשים חסרי רקע בתכנות לפתח יישומי אינטרנט
יבמ – IBM, חשפה כלי חדש לפיתוח יישומים באינטרנט, שפותח במעבדות המחקר של החברה בחיפה. הכלי החדש מציע ממשק משתמש פשוט ומאפשר למשתמשים ללא כל רקע טכנולוגי, בארגונים קטנים, שאינם מעסיקים אנשי מערכות מידע, לפתח וליצור יישומים המסייעים במילוי משימות יום-יומיות. הכלי החדש, הקרוי; Development Engagement Service, מאפשר לכל משתמש לבנות טפסים מקוונים על מנת לבצע אוטומטיזציה של תהליכים ידניים דוגמת איסוף וניתוח נתונים בתחומים, כגון; מכירות, ניהול מלאי, משאבי אנוש, ניהול לקוחות וכן הלאה. הכלי שפותח במעבדת יבמ בעיר חיפה הוא אינטראקטיבי, ידידותי למשתמש ומצטיין בממשק גרפי ברור ונוח.
גל שחור, מוביל הפרויקט במעבדת המחקר של יבמ – IBM בעיר חיפה ציין, כי; “יבמ, מבקשת להבטיח שמשתמשים בעסקים קטנים ובינוניים יוכלו למנף את הטכנולוגיות המודרניות של עולם ה- Web 2.0 בדרך פשוטה וידידותית למשתמש”.
שלא כמו מחוללי יישומים הדורשים ידע טכנולוגי מקיף ומעמיק, או כאלה שאינם מתמודדים עם תהליכי זרימת עבודה וניהול אחסון בבסיס נתונים, בנוי הכלי החדש על מנת לכסות את כל צרכיו של המשתמש העסקי הטיפוסי. השירות אינו מחייב הדרכה נרחבת, הורדת קבצים בנפח גדול או התקנה של כל תוכנה שהיא – ומאפשר למשתמשים להתמקד בבעיות העסקיות האמיתיות שלהם.
משתמש טיפוסי במערכת יהיה בעל ניסיון מוגבל בשימוש ב”אשפים” להגדרת תוכנה ומערכות ברמת המערכת האישית שלו, מסמכים, גיליון אלקטרוני וטפסים. המערכת מאפשרת למשתמש כזה ליצור פריטים על גבי “בד ציור” נרחב – ולארגן אותם אחר בעבודה במתכונת “גרור ושחרר”.
מערכת Development Engagement Service של יבמ נשענת על תפיסת Web 2.0 ועושה שימוש בטכנולוגיות דוגמת AJAX, לבניית יישומי Web. משתמשים מפתחים טפסים מקוונים באמצעות ה-Web, תוך שימוש בכל דפדפן.
הכלי יוצר את היישומים על בסיס עקרונות מוכרים ושיטות לאוטומטיזציה של תהליכים, דוגמת עיבוד טפסים בכל מקרה שבו הטפסים האלה מבוזרים בין משתמשים שונים וחוזרים מלאים על מנת להיכנס אל בסיס הנתונים. המערכת מובילה את המשתמש לאורך שורת עמודי “אשף”, המאפשרים לו להגדיר פרטים מדויקים דוגמת שם היישום, אופן ההתנהגות שלו וממשק המשתמש אותו יציע.
לאחר השלמת תהליך הגדרת היישום, מועברת ההגדרה הזאת אל מנוע שרת הג’אווה של הכלי החדש של יבמ, המטפל בצד השרת של היישום ובונה אותו. בשלב הזה, משתמשת מערכת העיבוד האחורי בתבניות מוגדרות (טמפלטים) על מנת ליצור את היישום המלא, ולהחזיר למשתמש כתובת URL, בה יוכל לגשת לטפסי Web מקוונים שנוצרו עבורם, על פי ההגדרה אותה סיפקו.
הכלי החדש, שפותח במעבדת המחקר של יבמ בחיפה, מוצג במסגרת מיזם כלל-עולמי של יבמ לחשיפת הטכנולוגיות המבטיחות ביותר הנוצרות במעבדות המחקר שלה – על מנת לאפשר עבודה משותפת של מומחי יבמ ולקוחותיה בניסיון לבחון את הכלים האלה ולפתור באמצעותם בעיות עסקיות המאפיינות את העולם האמיתי.
לקוחות יבמ, נהנים מעבודה ישירה מול צוות המפתחים של החברה, וממשאבי הידע והטכנולוגיה הזמינים בידי הצוות הזה – בעוד המעבדות והחוקרים נהנים כתוצאה מכך ממידע מקיף אודות התהליכים העסקיים והאתגרים הטכנולוגיים העומדים בפני לקוחות החברה.
בתמונה למעלה משמאל: גל שחור מוביל הפרויקט במעבדת המחקר של יבמ בעיר חיפה.
Add Comment