חדשות ישראל

רמת כוננות הגבוהה ביותר במהלך ערב וחג העצמאות תשס”ז

0
0

משטרת ישראל וכוחות הביטחון נערכים בכוננות הגבוהה ביותר לאבטחת אירועי יום הזיכרון בבתי העלמין וערב חגיגות העצמאות וביום העצמאות ■ סגר כללי על שטחי יהודה, שומרון ורצועת עזה ■ מד”א נערך בכוננות שיא
רמת כוננות הגבוהה ביותר במהלך ערב וחג העצמאות תשס
רמת כוננות הגבוהה ביותר מהבוקר יום הזיכרון ובמהלך ערב וחג העצמאות תשס”ז

כוחות הביטחון נכנסים מהבוקר יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ובמהלך ערב וחג העצמאות תשס”ז לרמת כוננות הגבוהה ביותר מחשש לפיגועים, לפי מקורות צבא קיימות מספר התרעות על רצון לבצע פיגועי התאבדות בתחומי הקו הירוק, עקב כך על יהודה שומרון ורצועת עזה, הוטל סגר צבאי מלא כבר אתמול (א’) לפנות בוקר, בשל קיומם של אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות ה-59 של מדינת ישראל. הסגר אמור להסתיים במוצאי יום העצמאות לאחר קיומה של הערכת מצב נוספת.

דוברת צה”ל, הדגישה, כי; “כבכל ימות השנה, יעשה צה”ל כל שביכולתו על מנת להגן על תושבי מדינת ישראל, תוך הימנעות מפגיעה במרקם חייהם של הפלסטינים שאינם מעורבים בטרור.

מנגנוני התיאום והקישור יאפשרו מעבר של פלסטינים במחסומים בנסיבות הומניטאריים, רפואיים וחריגים. וכן מעבר של עובדי ארגונים בינלאומיים”.

גם משטרת ישראל, נכנסת לכוננות לרגל אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות של רמת “פע”ם – ג’”, בהוראתו של המפכ”ל משה קראדי. כבר אמש הועלתה רמת הכוננות לרמה הגבוהה ביותר הקרויה; “פע”ם – ד’”, כאשר עשרות אלפי שוטרים ומתנדבים של המשמר האזרחי, יחד עם חיילי צה”ל, אבטחו ויאבטחו את טקסי הזיכרון בבתי העלמין היום יום הזיכרון, ובערב (ב’) באבטחת מאות אלפי החוגגים בבימות הבידור המרכזיות בערים בערב יום העצמאות ובמהלך יום החג עצמו באתרי הנופש והפארקים ובמקומות בהן התקהלויות של רבים.

משטרת התנועה אף היא נערכת הבוקר לתנועה ערה של כלי רכב רבים בכבישי הארץ ובפרט לאלה המוליכים לבתי העלמין.

אלפי שוטרים ומתנדבים המתפרשים בכבישי הארץ ינווטו את התנועה בסיוע יחידת המסוקים ש”תרים לאוויר” מספר מסוקים אשר ידווחו בזמן אמת מידע על עומסי התנועה ואף יסייעו באכיפה מהאוויר.

בנושא זה נמסר מאגף התנועה, כי לשוטרי התנועה יוקצו עשרות רכבי גרר שיגררו כל כלי רכב שיחנה על הכביש ויסכן את הנהגים ואת הולכי הרגל ויפריע לזרימת התנועה.

זאת ועוד; יושם דגש על אכיפת עבירת הנסיעה בשוליים, נהיגה בשכרות, נהיגה ללא חגורות בטיחות וחניה במקומות שאינם מותרים.

מד”א נערך בכוננות שיא באירועי יום הזיכרון וחגיגות יום העצמאות תשס”ז

אלי בין מנכ”ל מד”א, הנחה להעלות את רמת הכוננות במד”א לרמה ב’ שהיא אחת לפני הגבוה ביותר. מגן דוד אדום יעמוד בכוננות חסרת תקדים ויאבטח בצוותים מתוגברים את טקסי יום הזיכרון, אירועי החוצות והבמות המתוכננות לפעול ביום העצמאות תשס”ז ברחבי הארץ.

אמבולנסים וניידות-לטיפול-נמרץ של מגן-דוד-אדום, המאוישים בחובשים, פראמדיקים, רופאים ומגישי עזרה ראשונה, יוצבו בטקסי יום הזיכרון לחללי צה”ל בכל בתי העלמין הצבאיים ובאתרי ההנצחה בהם יתקיימו עצרות זיכרון.

בערב יום העצמאות הצוותים הרפואיים של מד”א יתפרסו בבימות הבידור ובאתרי המופעים הציבוריים, אליהם צפויים להגיע חוגגים, וזאת בנוסף לאמבולנסים ולנט”נים העומדים בכוננות במשמרות שבשגרה בתחנות מד”א.

גם במהלך יום העצמאות עצמו תחנות מד”א יתוגברו באמבולנסים ובצוותים רפואיים, על מנת לתת מענה מהיר לאירועים באתרי הטיולים והנופש, פארקים וחניונים, ששם אמורה להיות תנועה ערה של מטיילים ונופשים.

שירותי הדם של מד”א חוזרים ומזכירים לציבור לתרום דם, במיוחד בעונת החגים (פסח, חוה”מ, יום העצמאות). לפרטים על מועדי ומקומות ההתרמה בטלפון; 1-800-400-101 או באתר מד”א – WWW.MDAIS.ORG

מד”א פונה לציבור הנהגים והמטיילים ומבקש להודיע למוקד מד”א – 101, על כל אירוע ובו ישנם נפגעים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן